Albania a trimis 30 de medici şi infirmiere în Lombardia

Publicat:

Albania a trimis sâmbătă 30 de medici şi infirmiere în Italia, ţara europeană cea mai afectată de epidemia de Covid-19, unde trăieşte o importantă comunitate albaneză, scrie AFP, scrie news.ro .

Echipa medicală a fost însoţită la aeroportul din Tirana de premierul albanez Edi Rama, care a anunţat plecarea sa pe Facebook.


Citește și : Prinţul Charles aplaudă eforturile medicilor în lupta cu coronavirusul

Ei vor merge “în regiunea Lombardia pentru a veni în ajutorul colegilor lor italieni”, a spus Edi Rama într-un videoclip difuzat în direct de la aeroport.

Lombardia, aflată în nordul Italiei, este regiunea cea mai afectată de epidemie de Covid-19, cu mai mult de jumătate dintre decesele ţară (5.402 morţi din 9.134), potrivit bilanţului publicat vineri de Protecţia Civilă italiană.

Albania, care are o lipsă mare de medici – 1,2 medici la 1.000 de locuitori, faţă de 4,1 în Italia, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a făcut recent apel la 2.000 de medici ieşiţi la pensie pentru a reintra în sistem cu scopul de a ajuta în lupta contra propagării noului coronavirus.

“Astăzi, suntem toţi italieni (…). Italia va câştiga această bătălie”, a spus Edi Rama pe aeroport.

Citește și : Rusia îşi închide total frontierele începând de luni

Potrivit autorităţilor sanitare albaneze, medicii şi infirmierele, care vor rămâne o lună în Italia, vor fi plătiţi de guvernul albanez.

Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc în Italia.

În Albania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori, epidemia a cauzat moartea a 10 persoane. Aproape 200 de persoane au fost contaminate de noul coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.