Albania îşi va redeschide frontierele în această lună

Publicat:

Albania îşi va redeschide frontierele în această lună şi se pregăteşte să-i întâmpine pe turişti, a declarat joi prim-ministrul Edi Rama în faţa parlamentului, în contextul în care ţara nu a mai înregistrat niciun deces de coronavirus de peste trei săptămâni, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Vă spun că în mai Albania va fi pe deplin deschisă, frontierele vor fi deschise. Ne vom pregăti pentru sezonul turistic”, a spus Rama.


Citește și : Contaminările cu noul coronavirus s-au dublat într-o lună şi au depăşit cinci milioane

Turismul, o industrie în care sunt angajaţi direct 90.000 de oameni şi încă 200.000 în serviciile adiacente, este unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemie.

“Dacă vine al doilea val, va fi mult mai grav decât cel din care am ieşit. Va trebui să răspundem cu aceeaşi seriozitate”, a adăugat Rama.

În Albania există o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, dar unele restricţii au fost relaxate. Adunările publice şi transportul public sunt în continuare interzise, iar oamenii nu pot părăsi patru zone roşii, printre care şi cea a capitalei Tirana.

Citește și : Bilanţul covid-19 în Marea Britanie

Cu numai cinci noi cazuri de infectare înregistrate în ultimele 24 de ore, în prezent în Albania există 167 de persoane bolnave de COVID-19. Pandemia a provocat moartea a 31 de albanezi şi a infectat în total 969.

Din cele 14 persoane bolnave de COVID-19 aflate în spital, trei se află la terapie intensivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.