Alberto Fujimori, fost preşedinte al Peru, a fost dus la spital din închisoare din cauza unor probleme de sănătate

Publicat:

Alberto Fujimori, fost preşedinte al Peru, a fost dus din închisoare la spital din cauza unei aritmii şi hipotensiuni arteriale, scrie BBC.

Doctorul lui a spus că specialiştii cardiologi i-au recomandat lui Fujimori, în vârstă de 79 de ani, să urmeze un tratament, potrivit presei locale, potrivit news.ro.


Alberto Fujimori – care s-a aflat la conducerea statului între anii 1990 şi 2000 – ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor omului.

Citește și : 80 de opozanți ai lui Maduro eliberați de o comisie a Adunării Constituante venezuelene

El este admirat de o parte dintre peruani, pentru combaterea rebelilor maoişti, şi criticat de alţii, care îl consideră un dictator corupt.

În 2007, Fujimori a fost acuzat şi condamnat la şase ani de închisoare pentru mită şi abuz de putere.

În 2009, el a primit încă 25 de ani de închisoare pentru abuzuri privind drepturile omului comise în timpul mandatului său. În ultimii ani, el a fost internat în repretate rânduri din cauza mai multor probleme de sănătate.

Cea mai recentă urgenţă medicală a venit la câteva zile după ce susţinătorii lui Fujimori din Congres l-au ajutat pe preşedintele Pedro Pablo Kuczynski să evite acuzaţiile de corupţie.

Opoziţia din Peru susţine că preşedintele le-a promis să îl elibereze pe Fujimori în schimbul susţinerii lor. Pedro Pablo Kuczynski neagă aceste acuzaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele Am auzit cu toții de case scoase la vânzare în sudul Europei pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.