X

Alberto Fujimori, fost preşedinte al Peru, a fost dus la spital din închisoare din cauza unor probleme de sănătate

Alberto Fujimori, fost preşedinte al Peru, a fost dus din închisoare la spital din cauza unei aritmii şi hipotensiuni arteriale, scrie BBC.

Doctorul lui a spus că specialiştii cardiologi i-au recomandat lui Fujimori, în vârstă de 79 de ani, să urmeze un tratament, potrivit presei locale, potrivit news.ro.

Alberto Fujimori – care s-a aflat la conducerea statului între anii 1990 şi 2000 – ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor omului.

Citește și : 80 de opozanți ai lui Maduro eliberați de o comisie a Adunării Constituante venezuelene

El este admirat de o parte dintre peruani, pentru combaterea rebelilor maoişti, şi criticat de alţii, care îl consideră un dictator corupt.

În 2007, Fujimori a fost acuzat şi condamnat la şase ani de închisoare pentru mită şi abuz de putere.

În 2009, el a primit încă 25 de ani de închisoare pentru abuzuri privind drepturile omului comise în timpul mandatului său. În ultimii ani, el a fost internat în repretate rânduri din cauza mai multor probleme de sănătate.

Cea mai recentă urgenţă medicală a venit la câteva zile după ce susţinătorii lui Fujimori din Congres l-au ajutat pe preşedintele Pedro Pablo Kuczynski să evite acuzaţiile de corupţie.

Opoziţia din Peru susţine că preşedintele le-a promis să îl elibereze pe Fujimori în schimbul susţinerii lor. Pedro Pablo Kuczynski neagă aceste acuzaţii.

Tags: abuz de putereAlberto FujimoricoruptiePedro Pablo KuczynskiPerutratament
Categorii: Știrile zilei