X

Albumul ‘Cowboy Carter’ al lui Beyoncé nu a primit nicio nominalizare la Country Music Awards

Albumul ‘Cowboy Carter’ al lui Beyoncé nu a primit nicio nominalizare la Country Music Awards

Albumul country al lui Beyoncé, “Cowboy Carter”, nu a obţinut nicio nominalizare la cele mai prestigioase premii ale genului.

Nominalizaţii şi câştigătorii CMA sunt votaţi în fiecare an de cei 7.300 de membri ai Country Music Association, după trei runde de vot, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Cântăreţul Morgan Wallen conduce anul acesta cu şapte nominalizări, concurând pentru premiul cel mare, Artistul anului, împotriva lui Luke Combs, Jelly Roll, Chris Stapleton şi Lainey Wilson. Patru dintre nominalizările lui Wallen au fost pentru piesa “I Had Some Help”, colaborarea sa cu Post Malone.

“Cowboy Carter” a devenit primul album scris de o femeie de culoare care a ajuns pe primul loc în topul Billboard al albumelor country. Single-ul “Texas Hold ‘Em” a devenit, de asemenea, primul cântec al unei femei de culoare care s-a clasat pe primul loc în topul Billboard al cântecelor country, precum şi în topul Hot 100 al tuturor genurilor.

Dar, în ciuda acestui succes, “Cowboy Carter” a beneficiat de o promovare limitată pe posturile de radio country, care sunt mai importante în modelarea preferinţelor industriei decât căile mainstream. În februarie, un post de radio de muzică country din SUA a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a refuzat iniţial să difuzeze cererea unui ascultător de a asculta Beyoncé, dar a adăugat piesele acesteia după o reacţie masivă în mediul online.

Deşi chiar Beyoncé a negat că albumul “Cowboy Carter” este unul country – „Acesta este un album «Beyoncé»”, a scris ea pe reţelele de socializare – albumul a fost considerat pe scară largă de experţi şi fani drept o recuperare şi un omagiu adus unei moşteniri ignorate a americanilor de culoare în cadrul muzicii şi culturii country.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Cu toate acestea, unul dintre colaboratorii lui Beyoncé la “Cowboy Carter”, cântăreţul Shaboozey, este nominalizat pentru Cel mai bun artist nou şi pentru Single-ul anului cu piesa “A Bar Song (Tipsy)”, care a fost numărul 1 în topul country în ultimele 12 săptămâni şi, de asemenea, a ocupat primul loc în topul Hot 100 timp de opt săptămâni. Shaboozey este primul artist de culoare care ocupă simultan primele locuri în topul country şi în Billboard Hot 100.

Câştigătorii CMA vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii transmise în direct de postul american ABC în 20 noiembrie.

Tags: BeyonceCowboy Carter
Diverse