Aleasa lui Trump pentru Curtea Supremă spune că tribunalele nu sunt menite să rezolve orice problemă publică

Publicat:

Judecătoarea Amy Coney Barrett, desemnată la Curtea Supremă a SUA de către preşedintele Donald Trump, a declarat în timpul audierii sale din Senat că ”judecăţile de valoare” sau deciziile politice nu trebuie decise de tribunale, ci de Congres, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Tribunalele au o responsabilitate vitală faţă de statul de drept, care este esenţial pentru o societate liberă. Dar tribunalele nu au menirea de a soluţiona orice problemă sau de a corecta toate greşelile din viaţa noastră publică”, a spus Barrett în declaraţia sa de deschidere.


Citește și: Un gigant farma OPREȘTE testarea unui vaccin anti-COVID

”Deciziile politice şi judecăţile de valoare despre guverne trebuie să fie făcute de sectoarele politice, alese de popor şi responsabile în faţa acestuia”, a subliniat judecătoarea.

”Cred că americanii, indiferent de background, merită o Curte Supremă independentă care interpretează Constituţia şi legile noastre aşa cum sunt scrise. Şi cred că îmi pot servi ţara prin îndeplinirea acestui rol”, a adăugat Coney Barrett.

Pe de altă parte, un nou sondaj de opinie arată că o majoritate dintre americani încă se opune confirmării judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, deşi cifrele sunt în scădere comparativ cu sondajele precedente.

Citește și: Cehia impune noi restricții

Astfel, potrivit unui sondaj ABC/Washington Post, 52% dintre americani sunt de părere că decizia de ocupare a locului lăsat vacant la Curtea Supremă prin decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg ar fi trebuit să fie amânată până după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în timp ce 44% afirmă că Senatul actual ar trebui să voteze pentru Barrett.

La finalul lunii septembrie, scorul era de 57% la 39% în favoarea celor care susţineau că hotărârea de ocupare a locului lăsat vacant la Curtea Supremă ar fi trebuit să fie luată după scrutinul prezidenţial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice Viceprim-ministrul Vladimir Bolea împreună cu echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut astăzi...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din...

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului În acest weekend, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în mai multe localități din țară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.