Alegătorii din Republica Moldova doresc o mai mare apropiere de România şi de Uniunea Europeană

Publicat:

În Republica Moldova au fost deschise 36 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare şi referendumul pentru justiţie din România. Cele mai multe secţii – 13 – au fost deschise la Chişinău. Cetăţenii care au venit duminică să-şi exprime opţiunea de vot sunt de părere că acest scrutin îi va apropia mai mult de România şi de Uniunea Europeană, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Chiar la primele ore ale dimineţii, la câteva secţii din Chişinău zeci de persoane au format cozi pentru a-şi exercita dreptul la vot, deşi la aceste alegeri au fost deschise mai multe secţii decât la cele din 2014.


Citește și : Trump evocă ‘mari progrese’ în negocierile comerciale dintre SUA şi Japonia

Alegătorii intervievaţi de Radio Chişinău au declarat că au aşteptări mari de la scrutin. Ei speră că vor trăi mai bine, că se vor apropia mai mult de România şi de Uniunea Europeană. Alţi alegători cred că aceste alegeri ar putea ajuta Republica Moldova să se integreze în spaţiul comunitar european.

“Nu am lipsit niciodată de la alegerile pentru România şi în cazul de faţă pentru Uniunea Europeană. Aş vrea ca delegaţia română de la Parlamentul European să devină mai profesionistă, mai curajoasă, ca să ne scurteze şi drumul nostru spre Uniunea Europeana’, îşi doreşte un moldovean cu cetăţenie română.

“Vrem să fie o Europă puternică, unită, să nu mai fie Brexit, am vrea să fie bine. Să avem siguranţa zilei de mâine, un trai decent, un salariu decent, un loc de muncă bine plătit. Noi suntem chiar la graniţa cu Uniunea Europeană şi, luând în considerare că sunt tot mai mulţi eurosceptici, cred că avem nevoie de o aşa comunitate puternică la hotar’, spune altul.

Pentru că la unele secţii din Chişinău s-au format cozi, responsabilii încearcă să-i redirecţioneze pe oameni spre alte secţii, unde prezenţa este mai mică.

Preşedintele secţiei de votare din incinta Ambasadei României la Chişinău, Alexandru Mureşan, a informat că “procesul de vot decurge foarte bine”. “Interesul e mare, aşa cum ne aşteptam”, a spus el, rugându-i pe toţi cei care stau la cozi ca să voteze “să aibă răbdare”, pentru că procesul de vot “este unul care durează”.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea cuprinsă între 7,5 şi 8 în Peru

Pentru actualele alegeri, România a deschis în Republica Moldova 36 de secţii de votare, de patru ori mai multe decât la scrutinul europarlamentar din 2014. Nu există date oficiale cu privire la numărul exact de cetăţeni moldoveni care deţin şi cetăţenia română, dar unii politicieni admit că ar putea fi vorba de până la un milion de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.