X

Alegătorii germani sunt nemulţumiţi de activitatea Guvernului Scholz

Cei mai mulţi cetăţeni germani sunt nemulţumiţi de performanţele pe care Guvernul de coaliţie al cancelarului Olaf Scholz le-a avut în primul an de mandat, iar principalul partid de opoziţie, Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), este pe primul loc în preferinţele electorale, informează mediafax.

La un an de la instalarea “Guvernului progresului”, format din reprezentanţii Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), Alianţa ’90/Verzi (ecologistă) şi Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), cei mai mulţi alegători germani sunt dezamăgiţi de politicile aplicate, conform unui sondaj de opinie efectuat de Institutul Civey şi citat de publicaţia Der Spiegel.

Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

Potrivit sondajului, 61% dintre alegători evaluează “negativ” performanţele Guvernului Olaf Scholz, dintre care 45% sunt foarte nemulţumiţi de politicile aplicate. Doar 29% dintre alegători sunt mulţumiţi de primul an de mandat al Guvernului Scholz.

Starea de nemulţumire este foarte evidentă în landurile din estul Germaniei. Spre exemplu, în landul Saxonia-Anhalt, doar 12% dintre locuitori evaluează pozitiv activitatea actualului Guvern german.

Sondajul confirmă şi ascensiunea partidului de opoziţie Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) în preferinţele electorale. Formaţiunea CDU/CSU este creditată cu 28% din intenţiile de vot, în timp ce Alianţa ’90/Verzi (ecologistă) este la nivelul de 21%, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, este la 19%.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni

 

Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este la 13%, Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este creditat cu 7% din intenţiile de vot, iar formaţiunea Linke (stânga) este la nivelul de 4%.

Tags: AfDCDUCSUFDPOlaf Scholz
Categorii: Diaspora