X

Alegeri amânate în regiunea rusă Kursk, în urma incursiunii ucrainene

Alegeri amânate în regiunea rusă Kursk, în urma incursiunii ucrainene

Alegeri locale prevăzute la începutul lui septembrie au fost amânate în şapte localităţi din regiunea rusă Kursk, situată la frontiera cu Ucraina, în care are loc o ofensivă ucraineană fără precedent de la 6 august, anunţă miercuri autorităţile electorale ruseşti, relatează AFP.

”Comisia Electorală Centrală a susţinut propunerea Comisiei Electorale a regiunii Kursk de amânare a alegerilor (…) în şapte municipalităţi”, anunţă aceasta într-un comunicat, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Pregătirea alegerilor va fi reluată ”imediat ce va fi posibilă asigurarea în întregime a securităţii alegătorilor”, anunţă aceeaşi sursă.

Alegerea guvernatorului regiunii Kursk este însă menţinută, anunţă Comisia Electorală Centrală, care precizează că este vorba despre alegeri anticipate în perioada 28 august-5 septembrie.

După luni de recul din faţa înaintării trupelor ruse în estul Ucrainei, Kievul a mutat confrunătrile armate în Rusia prin lansarea unui asalt transfornatalier n regiunea Kursk, încare armata ucraineană anuţă că a cucerit zeci de localităţi.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: Kurskucraina
Externe