Alegeri anticipate în Spania: Socialiştii pe primul loc, dar fără majoritate (exit-poll)

Publicat:

Duminică la ora locală 20.00 (18.00 GMT) s-au închis urnele la alegerile legislative din Spania. Socialiştii au obţinut cele mai multe voturi, dar nu suficiente pentru o majoritate parlamentară, arată primele rezultate ale unui sondaj la ieşirea de la urne efectuat de GAD3, preluate de Reuters, potrivit agerpres .

Conform aceleiaşi surse, partidul de extremă dreaptă Vox a obţinut pentru prima dată locuri în camera inferioară a parlamentul de la Madrid.


Citește și : Cheltuielile militare ale SUA au crescut anul trecut pentru prima oară în şapte ani (studiu Sipri)

Sondajul comandat de televiziunea publică RTVE, bazat pe chestionarea votanţilor în intervalul 22-27 aprilie, arată că niciun partid nu este aproape de obţinerea unei majorităţi parlamentare.

Primele date preliminare vor fi publicate în jurul orei 19.00 GMT, după numărarea a 20-25% din voturi, iar oficialii se aşteaptă ca 90% din voturi să fie numărate până la orele 20.30-21.00 GMT.

Cu ocazia unor alegeri recente, primele sondaje de opinie, efectuate după o metodologie diferită, nu au prezentat o imagine exactă a rezultatelor finale.

Deşi este a treia oară în ultimii patru ani când spaniolii sunt chemaţi la vot, prezenţa la urne a fost ridicată – aproximativ 60,72% din cetăţenii cu drept de vot îşi exprimaseră opţiunea până la ora locală 18.00 (16.00 GMT), consemnează DPA. Nivelul de participare a fost cu 9,5% mai ridicat decât la precedentele alegeri parlamentare, în 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.