Alegeri europarlamentare: Cu ce acte de identitate putem vota și unde sunt secțiile de votare

Publicat:

Alegeri europarlamentare: Cu ce acte de identitate putem vota și unde sunt secțiile de votare

Ambasada României la Chișinău reamintește că la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc duminică, 9 iunie 2024, vor fi deschise în Republica Moldova 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru, 17 secții de votare în zona nord și 7 în sudul Republicii Moldova.
În municipiul Chișinău, alegătorii pot vota la oricare dintre cele 13 secții de votare deschise în capitală.

Potrivit comunicatului, Ambasada Română anunță, că ,,NU sunt organizate secții de votare la sediul Ambasadei României sau la sediul Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu”, cele mai apropiate secții de aceste locații fiind la Liceul „Gheorghe Asachi” (3 secții de votare), Liceul “Spiru Haret” (3 secții de votare), Universitatea de Stat din Moldova (2 secții de votare) și la Teatrul “Satiricus” (1 secție de votare).”
Harta interactivă a secțiilor de votare poate fi consultată la link-ul pus la dispoziție de Autoritatea Electorală Permanentă și care se regăsește, de asemenea, și pe pagina de Facebook a Ambasadei României:
📍Cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării:
 cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic; pașaportul simplu temporar; pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic.  În cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

La alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024 nu este permisă votarea cu titlul de călătorie. Totodată, reamintim că pentru a putea vota, actul de identitate trebuie să se afle în termenul de valabilitate, nefiind posibilă votarea cu un document expirat.

Cetățenii străini ai altor state membre UE, cu domiciliul sau reședința pe teritoriul României, pot vota eurodeputații români doar dacă s-au înregistrat în prealabil în România pe listele speciale pentru a vota la aceste alegeri.

Votarea începe la ora 07:00 și se încheie la ora 22:00, ora locală. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot să exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, ora locală, în condițiile legii.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat Marina Tauber va fi apărată în dosarul privind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.