Alegeri în Israel: Atât Benny Gantz, cât și Benjamin Netanyahu se declară învingători

Publicat:

Benny Gantz, rivalul lui Benjamin Netanyahu, a transmis miercuri un mesaj optimist, în prima sa reacţie după alegerile generale din Israel, în ciuda poziţiei puternice obţinute de premier, relatează DPA, potrivit agerpres.

După numărarea a 97% din voturi, partidul Likud al lui Netanyahu pare în poziţia de a obţine 35 din cele 120 de locuri din parlament, la egalitate cu Partidul Albastru şi Alb al lui Gantz.


Citește și: Jaf ca-n filme pe aeroportul din Tirana: Hoții au fugit cu milioane de euro dintr-un avion!

Însă Netanyahu este mai bine poziţionat să formeze o coaliţie majoritară cu aliaţi în parlament, astfel că foarte probabil el va fi însărcinat cu formarea viitorului guvern.

“Bună dimineaţa, prieteni. Da, bună dimineaţa!”, a scris el pe Twitter, observând apoi că rezultatul final nu este clar deocamdată.

El a spus că deşi “la orizont se întrevede un cer întunecat, nu e nimic final, deoarece ar putea apărea mişcări electorale şi s-ar putea să dezvoltăm mişcări politice de un fel sau altul”, a mai spus el.

“Cu siguranţă nu este ascuns soarele speranţei pe care l-am oferit poporului şi societăţii în Israel”, a adăugat el, promiţând să îi reprezinte pe cei “peste un milion de cetăţeni care au cerut de la noi altceva”.

Citește și: După numărarea a 95% din voturi, Netanyahu pare că-și va menține fotoliul de premier în Israel

Marţi seară, ambii rivali şi-au revendicat victoria.

“Blocul de dreapta condus de Likud a obţinut o victorie clară”, a declarat Netanyahu.

El a anunţat că va începe chiar din seara de marţi să lucreze la crearea unui guvern cu partenerii săi “naturali”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est?

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est? Succesul de duminică al AfD la alegerile regionale din Turingia și Saxonia sugerează o înclinare tot...

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov Ne luptăm deja de ani cu problemele ridicate de servicii precum Telegram. E încă prea devreme...

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.