Alegeri în Spania: Un miting al partidului de extremă dreaptă Vox a fost perturbat de activiste Femen

Publicat:

Ultimul miting al partidului de extremă dreapta spaniol Vox a fost perturbat, la Madrid, de activiste din cadrul Femen, cu două zile înaintea alegerilor legislative, relatează AFP, scrie News.ro .

Cu sloganul antifranchist “No pasarán” (”nu vor trece”) înscris pe pieptul gol, trei activiste feministe au reuşită urce vineri seara pe scenă, în Piaţa Colomb din capitală, înaintea de sosirea liderului Vox Santiago Abascal la ultima sa întâlnire electorală cu alegătorii înainte de scrutin.


Citește și : Donald Trump va avea o întâlnire oficială cu premierul slovac în data de 3 mai

Activistele Femen, care strigau ”Acesta nu este patriotism, este fascism!”, un mesaj înscris de asemenea pe corpurile lor, au fost reţinute de poliţie şi scoase de pe scenă în huiduielile susţinătorilor Vox.

Necunoscut în urmă cu un an, Vox a irupt pe scena politică spaniolă în decembrie, în alegerile regionale, în Andaluzia (sud), obţinând aproape 11% din voturile exprimate şi 12 mandate în Parlamentul regional.

Vox ar putea să intre în forţă în Camera Deputaţilor duminică.

Partidul este creditat în sondaje cu aproximativ 30 de mandate şi aproximativ 10% din voturi.

Citește și : La 48 de ore după discursul lui Macron, ‘vestele galbene’ au ieșit din nou pe străzile Franței (VIDEO)

Formaţiunea – antiimigraţie şi ultranaţionalistă – a marcat campania prin poziţiile sale virulente împotriva feminismului, rupând un consens politic în Spania în centrul căruia se află legea împotriva violenţelor sexiste, afirmând că textul ”criminalizează” bărbaţii.

Partidul populist – între ai cărui candidaţi se află generali în retragere care apără franchismul – se opune avortului, căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi eutanasiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.