Alegeri locale cu miză uriașă în Ungaria: Budapesta, între opoziție și partidul lui Orbán

Publicat:

Ungurii sunt chemaţi la urne, duminică, pentru alegeri locale, iar opoziţia speră, mai ales la Budapesta, să învingă partidul Fidesz al premierului conservator Viktor Orbán, potrivit agerpres.

Ecologistul Gergely Karácsony (44 de ani) conduce lista opoziţiei în faţa candidatului puterii, primarul în exerciţiu Istvan Tarlos (71 de ani).


Citește și : Cavusoglu, despre oferta lui Trump de a media între turci şi kurzi: ‘Nu negociem cu teroriştii’

Sondajele îi dau pe cei doi concurenţi la egalitate, iar o victorie la Budapesta ar putea conta pentru alegerile legislative din 2022.

Primar al unui cartier din Budapesta, Gergely Karácsony vizează primăria capitalei, în mod tradiţional mai liberală decât restul ţării. Ecologist de stânga, el a strâns în jurul lui socialişti, politicieni de centru dar şi liberali. Programul său cuprinde construirea de locuinţe sociale, dar şi gratuitate în transportul public pentru copii. European convins, el ar putea candida împotriva lui Orban peste trei ani.

Citește și : Franţa suspendă exporturile către Turcia de materiale de război care pot fi utilizate în Siria

Istvan Tarlos este primar la Budapesta din 2010, pentru Fidesz, care a dus o campanie foarte agresivă, acuzându-l pe Gergely Karácsony că vrea să transforme oraşul într-un circ.

Alegerile locale au loc în 3 600 de localităţi ale ţării şi, potrivit specialiştior, pentru prima oară după 10 ani partidul lui Viktor Orban nu este sigur de o victorie zdrobitoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.