X

Alegeri locale în România: Iată primarii care vor conduce marile oraşe de peste Prut

Alegeri locale în România: Iată primarii care vor conduce marile oraşe de peste Prut

La alegerile locale de duminică din România, peste nouă milioane de cetățeni au votat, iar prezența la vot abia a depășit 50%. Sunt datele furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit presei. În mai multe orașe mari, rezultatele au fost clare încă de duminică seara, Nicușor Dan câștigând Primăria București, Emil Boc – la Cluj-Napoca, iar Dominic Fritz la Timișoara.

Nicușor Dan câștigă detașat Primăria București, cu 44%. Potrivit ultimului exit-poll, este urmat de Gabriela Firea de la Partidul Social Democrat (PSD) – cu 25%, Cristian Popescu Piedone de la Partidul Umanist Social Liberal a obținut 12 la sută din voturi, Sebastian Burduja de la Partidul Național Liberal (PNL) – 10%, Mihai Enache de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – 5%, Diana Șoșoacă – 3%.

Citeşte şi: Cum ar putea arăta viitorul Parlament European – Stiripesurse.md

La Consiliul Local al municipiului București, Alianța Dreapta Unită a câștigat 30% din voturi, urmată de PSD cu 28% și PNL cu 12%. AUR a adunat 10% din voturi.

Vasile Rîmbu de la PSD a câștigat alegerile pentru funcția de primar la Suceava, după ce timp de 20 de ani acesta era din partea PNL.

Alegeri locale în România: Iată primarii care vor conduce marile oraşe de peste Prut

La Iași, Mihai Chirica de la PNL conduce cu 33%, urmat de Marius Bodea cu peste 25 la sută din voturi după numărarea a aproape 60% dintre voturile exprimate pentru funcția de primar.

Dacă rezultatele se mențin, Mihai Chirica va obține al treilea mandat de primar al Iașiului.

Precizăm că alegerile locale din România au avut loc duminică, 9 iunie, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European.

Tags: alegeriAutoritatea Electorală Permanentă (AEP)Romania
Externe