Alegeri locale repetate în Aluatu

Publicat:

Alegeri locale repetate în Aluatu

Localnicii din satul Aluatu din raionul Taraclia nu au reușit să-și aleagă duminică primarul. La urne s-au prezentat doar 79 de votanți, aceasta reprezentând nici 11% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale.

Astfel, în două săptămâni vor fi organizate alegeri repetate. Duminică la urnele de vot din satul Aluatu erau așteptați 770 de alegători, iar pentru a fi declarate valabile alegerile urmau să voteze cel puțin 154 de cetățeni cu drept de vot din localitate, adică cel puțin 20% din alegători, transmite Ipn.md.


Citeşte şi: Cutremur puternic aproape de Moldova – Stiripesurse.md

În cazul în care alegerile sunt declarate nevalabile, Comisia Electorală Centrală dispune organizarea, în termen de două săptămâni, a votării repetate cu aceleași candidaturi și aceleași consilii și birouri electorale.

Alegeri locale repetate în Aluatu

Pe 3 decembrie, în satul Aluatu din raionul Taraclia, au avut loc turul II al votării repetate pentru alegerea primarului localității.

Conform rezultatelor preliminare, a fost înregistrată o participare de 10,69% la sută din numărul alegătorilor incluși în listele electorale.

Potrivit CEC, Pentru mandatul de primar candidează concurenții electorali din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și a Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere O casă de pompe funebre a fost amendată...

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco Elon Musk anunță că se va închide biroul emblematic din San Francisco al X. „Nu există...

Serialul TV ‘House of the Dragon’ se va încheia după patru sezoane

Serialul TV 'House of the Dragon' se va încheia după patru sezoane Serialul TV "House of the Dragon", produs de HBO, se va încheia...

Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice

Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice de la locuitoarele unui oraș din sudul Somaliei. Forțele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.