Alegeri pentru un nou parlament în Coreea de Nord

Publicat:

Nord-coreenii îşi aleg duminică un nou parlament pentru a doua oară sub conducerea lui Kim Jong Un, deşi procesul este doar o formalitate şi nicio concurenţă reală nu este permisă, notează DPA, scrie Agerpres.

Doar un singur candidat al Partidului Muncitoresc Coreean (unic, la putere) este desemnat pentru fiecare circumscripţie, în timp ce alegătorii trebuie să bifeze “da” sau “nu” pe buletinul de vot.


Citește și : Venezuela: Guvernul preşedintelui Maduro denunţa SUA la ONU pentru pana uriaşă de curent

Cei 687 de parlamentari sunt aleşi pentru o perioadă de cinci ani şi rezultatele sunt aşteptate să fie anunţate în două zile.

Potrivit agenţiei de presă de stat KCNA, 57% dintre alegători au votat până la prânz.

“Toţi alegătorii participă ca unul la scrutin pentru prosperitatea ţării socialiste şi dezvoltarea puterii poporului, cu o mare mândrie şi onoare”, scrie agenţia.

Observatorii declară că alegerile servesc la consolidarea unităţii naţionale în ţară, care este izolată la nivel internaţional şi supusă sancţiunilor ONU asupra programului său de rachete nucleare.

Un al doilea summit între Kim şi preşedintele Statelor Unite Donald Trump la Hanoi în februarie, menit să convingă Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear, s-a încheiat fără un acord.

Citește și : Directorul de comunicare al Casei Albe a demisionat

Parlamentul (Adunarea Populară Supremă a Republicii Populare Democrate Coreene n.r.) este oficial cel mai înalt organism de stat din Coreea de Nord, dar se reuneşte doar o dată, de două ori pe an pentru a valida deciziile luate de liderii ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul corturilor de prim ajutor va fi suplinit

Numărul corturilor de prim ajutor va fi suplinit Primăria municipiului Chișinău va suplini numărul punctelor de prim ajutor amplasate în cele cinci sectoare ale Capitalei,...

Un om a murit într-un accident grav

Un om a murit într-un accident grav Grav accident rutier s-a produs în seara zilei de duminică, 7 iulie, în satul Trebisăuți din raionul Briceni....

Căruțaș mort beat la Călărași

Căruțaș mort beat la Călărași Polițiștii de patrulare au oprit la timp în trafic un căruțaș în stare de ebrietate, care putea provoca o...

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei Bătaie la o intersecție din capitală. Imaginile au fost publicate de activiștii de la „StopHam...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.