Alegerile din SUA au fost scutite de atacuri cibernetice

Publicat:

Deşi mai este timp ca hackerii să încerce să atace procesul electoral din SUA, în contextul în care numărătoarea şi certificarea voturilor continuă în unele state, ziua alegerilor s-a desfăşurat fără astfel de interferenţe, comentează NBC News pe site-ul său, potrivit agerpres.

După ani de pregătiri şi îngrijorări, urnele din ziua alegerilor prezidenţiale din acest an s-au închis fără ca SUA să se fi confruntat cu vreun atac cibernetic public substanţial.


Citeşte şi: Donald Trump câştigă alegerile într-unul din cele mai disputate state

“Cred că, mai mult decât orice, vedem rezultatele a 31 de ani de colaborare”, a spus Chris Krebs, directorul Agenţiei de Securitate Cibernetică şi Infrastructură de Securitate (CISA), care este responsabilă de asigurarea infrastructurii SUA pentru securitate cibernetică.

El a salutat colaborarea cu agenţii precum comunitatea de informaţii şi Comisia de Asistenţă pentru Alegeri.

“Cele 50 de state lucrează împreună, fac schimb de informaţii. Comparativ cu 2016, acum avem o strategie mult mai bună”, a declarat Krebs.

Acest succes relativ este în contrast puternic cu ce s-a întâmplat la alegerile din 2016, când serviciile secrete militare ruse au atacat sistemele dintr-un stat şi din mai multe regiuni.

Atunci însă, CISA nu exista în forma de acum, iar alegerile nu fuseseră desemnate drept o infrastructură critică de către Departamentul de Securitate Internă.

Citeşte şi: Democraţii americani îşi păstrează controlul în Camera Reprezentanţilor

Este imposibil de spus cu certitudine cât din această lipsă a unui atac cibernetic vizibil a fost rezultatul unei planificări de succes, absenţei unei încercări serioase din partea unui adversar insistent sau atacurilor cibernetice preventive ale Comandamentului Cibernetic al SUA.

Matthew Prince, directorul companiei de securitate cibernetică Cloudflare, a spus că nu a văzut mari încercări. “În general vorbind: linişte la nivel naţional pe frontul securităţii cibernetice”, a transmis Prince într-un mesaj scris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A rămas fără lotul de marfă în vamă

A rămas fără lotul de marfă în vamă A ezitat să declare cantitățile comerciale de mărfuri, însă acum riscă să rămână fără ele. Citește și:...

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia Echipa pompierilor moldoveni detașată în Republica Elenă a intervenit în prima misiune la lichidarea unui incendiu de...

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice Vremea se menține, în continuare, destul de caldă, însă, sunt preconizate și ploi. Citește și: Bani din fondul...

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25 În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.