X

Aleksandar Vucic convoacă alegeri legislative în Serbia

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a convocat miercuri alegeri legislative pentru data de 26 aprilie, la care formaţiunea sa, Partidul Sârb al Progresului (SNS), este cotată din nou ca mare favorită, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Dragi concetăţeni, în virtutea Constituţiei, am semnat decizia privind convocarea de alegeri pentru deputaţii parlamentului. Alegerile sunt convocate pentru 26 aprilie 2020’, a anunţat Vucic în direct la televiziunea de stat RTS.

Citeşte şi: CUTREMUR politic în Ucraina! Premierul şi-a dat demisia!

În aceeaşi zi vor avea loc alegeri municipale şi regionale în provincia Voivodina.

Scrutinul legislativ este convocat la termen, mandatele celor 250 de deputaţi aleşi în 2016 expirând în curând.

Citeşte şi: Joe Biden salută rezultatele alegerilor primare democrate

Două mari formaţiuni de opoziţie, Alianţa pentru Serbia, o coaliţie eterogenă de zece partide cu orientări mergând de la stânga la extrema dreaptă, şi Mişcarea cetăţenilor liberi (PSG), şi-au anunţat intenţia de a boicota scrutinul, considerând că nu sunt întrunite condiţiile pentru alegeri libere şi corecte.

Serbia, ţară cu 7 milioane de locuitori, îşi negociază aderarea la Uniunea Europeană şi este confruntată, la fel ca alte state din regiune, cu o problemă acută de depopulare, generată de îmbătrânirea demografică şi emigraţia ridicată.

Tags: alegeriAleksandar VucicAlianţa pentru SerbiaBelgradMişcarea cetăţenilor liberi (PSG)Partidul Sârb al Progresului (SNS)provincia Voivodinaserbia
Categorii: Externe