Aleksandr Lukaşenko a vizitat un centru de migranţi de la frontiera cu Polonia

Publicat:

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a vizitat vineri un centru pentru migranţi lângă frontiera poloneză, în plină criză între Occident şi Minsk, acuzat că a orchestrat un aflux al migranţilor pentru a destabiliza Europa, informează AFP, potrivit agerpres.

“Migranţi l-au înconjurat pe preşedinte şi l-au primit cu aplauze”, a anunţat agenţia de presă de stat Belta, care a publicat şi o fotografie cu Lukaşenko discutând cu angajaţi ai Crucii Roşii.


Citeşte şi: 52 de mineri, inclusiv şase salvatori, au murit în ‘MINA GROAZEI’ din Siberia – Black News

Într-o înregistrare video publicată de Belta, Lukaşenko merge, cu un chip grav, înconjurat de gărzi de corp, de jurnalişti şi de migranţi. Pot fi de asemenea văzuţi femei şi copii, lângă corturi instalate în acest centru, un depozit amenajat.

“Înţelegeţi, nu putem începe un război pentru a deschide un culoar spre Germania”, ţară unde doresc să ajungă numeroşi migranţi, a declarat Lukaşenko în timpul vizitei, potrivit Belta. “Pentru cei care vor să meargă acasă, vă vom ajuta. Dar nu vă vom obliga. Este dreptul vostru”, a insistat liderul belarus, citat de Reuters.

Situat nu departe de punctul de trecere din Bruzghi, acest centru temporar a fost deschis săptămâna trecută pentru a primi migranţi care erau blocaţi de mai multe zile la frontieră, pe o vreme foarte rece, în speranţa de a intra în UE.

Minskul afirmă că sute de persoane au fost mutate în acest centru, reducând astfel tensiunile şi temerile pentru sănătatea acestor persoane.

Mai multe sute de alţi candidaţi la exil au fost repatriaţi în ultimele zile din Belarus, în special către Irak, de unde sunt originari mulţi dintre ei.

Vineri, preşedintele belarus a afirmat că 150 de migranţi “rătăcesc” în continuare de-a lungul frontierei.

Citeşte şi: Adevărul sumbru despre UE a fost în sfârșit dezvăluit – Black News

Regimul lui Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994, este acuzat de Bruxelles că a atras de atunci mai multe mii de migranţi în ţara sa, înainte de a-i duce la frontierele estice ale UE, cu scopul de a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale.

Astfel, în ultimele săptămâni, Polonia s-a confruntat, la frontiera sa cu Belarus, cu un important aflux de persoane. În timp ce Minskul le-a promis o trecere uşoară în Europa, candidaţii la exil s-au pomenit blocaţi la frontieră în condiţii dificile. Potrivit mass-media poloneze, cel puţin 11 migranţi au murit în zona de frontieră începând cu vara aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.