Aleksei Navalnîi a fost plasat din nou la izolare, în pofida stării grave a sănătăţii sale

Publicat:

Disidentul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi a fost mutat din nou la izolare, în pofida faptului că avocatul lui s-a plâns de starea gravă a sănătăţii clientului său, relatează DPA, potrivit agerpres.

Decizia survine după ce Navalnîi fusese scos de la izolare în 7 aprilie.


Citeşte şi: Trump îl acuză pe Macron că ‘îl pupă în fund’ pe preşedintele chinez – Black News

Colaboratorii disidentului rus au anunţat pe aplicaţia Telegram că acesta a fost plasat luni la izolare pentru încă 15 zile. Ei au precizat că Aleksei Navalnîi se confruntă cu noi restricţii privind cumpărarea alimentelor şi redactarea scrisorilor.

Disidentul este de părere că noua perioadă de izolare a fost decisă ca pedeapsă pentru ancheta sa cu privire la corupţia în rândul autorităţilor penitenciare. Fondul pentru Combaterea Corupţiei (FBK), ONG condus de Navalnîi, a publicat anterior un articol despre alimentele vândute la suprapreţ în penitenciarele din Rusia.

Noile restricţii se adaugă situaţiei grave a lui Navalnîi cauzate de starea sănătăţii sale. Avocatul său Vadim Kobsev a afirmat marţi că opozantul rus a slăbit opt kilograme în numai două săptămâni în care a stat la izolare.

Vezi şi: Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală – VIDEO – Black News

Autorităţile au fost nevoite să cheme ambulanţa. Kobsev a spus că Aleksei Navalnîi nu este tratat pentru problemele sale medicale şi că administraţia penitenciarului refuză să accepte medicaţia prescrisă disidentului.

De peste doi ani, Aleksei Navalnîi se află în detenţie în condiţii deosebit de grele. El a fost condamnat de un tribunal rus pentru presupuse fraude, dar este considerat deţinut politic al regimului Putin. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.