Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Publicat:

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a confirmat luni pe Twitter că a fost vizitat de cancelarul german Angela Merkel în timp ce se afla în spital la Berlin, după ce a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic, aşa cum au stabilit trei laboratoare europene, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

“Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Merkel pentru că m-a vizitat la spital”, a scris Navalnîi pe reţeaua socială, confirmând o informaţie publicată duminică de revista germană Der Spiegel.


Citește și: India SARE de 6 milioane de cazuri de coronavirus

Opozantul rus a fost externat săptămâna trecută din spitalul Charite din Berlin, unde a fost tratat timp de o lună, şi îşi continuă convalescenţa în capitala germană.

El a menţionat pe Twitter că vizita cancelarului germane a reprezentat “o întâlnire privată şi o conversaţie cu familia”.

Vestea întâlnirii este însă de natură să irite Moscova, care respinge concluziile experţilor germani, francezi şi suedezi în sensul că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic luna trecută, în Rusia.

Citește și: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în anul alegerii sale. Reacția președintelui american vine imediat: ‘Fake news’!

Rusia a criticat în mod repetat Berlinul, reproşându-i că nu a comunicat informaţiile deţinute în legătură cu acest caz.

Cazul Navalnîi a deteriorat şi mai mult relaţiile dintre Moscova şi unele capitale occidentale, iar Angela Merkel a fost îndemnată să pună capăt construcţiei gazoductului Nord Stream 2 pentru transportul gazului rus în Germania, care este aproape finalizat, aminteşte dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.