X

Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a confirmat luni pe Twitter că a fost vizitat de cancelarul german Angela Merkel în timp ce se afla în spital la Berlin, după ce a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic, aşa cum au stabilit trei laboratoare europene, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

“Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Merkel pentru că m-a vizitat la spital”, a scris Navalnîi pe reţeaua socială, confirmând o informaţie publicată duminică de revista germană Der Spiegel.

Citește și: India SARE de 6 milioane de cazuri de coronavirus

Opozantul rus a fost externat săptămâna trecută din spitalul Charite din Berlin, unde a fost tratat timp de o lună, şi îşi continuă convalescenţa în capitala germană.

El a menţionat pe Twitter că vizita cancelarului germane a reprezentat “o întâlnire privată şi o conversaţie cu familia”.

Vestea întâlnirii este însă de natură să irite Moscova, care respinge concluziile experţilor germani, francezi şi suedezi în sensul că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic luna trecută, în Rusia.

Citește și: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în anul alegerii sale. Reacția președintelui american vine imediat: ‘Fake news’!

Rusia a criticat în mod repetat Berlinul, reproşându-i că nu a comunicat informaţiile deţinute în legătură cu acest caz.

Cazul Navalnîi a deteriorat şi mai mult relaţiile dintre Moscova şi unele capitale occidentale, iar Angela Merkel a fost îndemnată să pună capăt construcţiei gazoductului Nord Stream 2 pentru transportul gazului rus în Germania, care este aproape finalizat, aminteşte dpa.

Tags: Aleksei NavalnîiAngela MerkelberlingermaniaNord Stream 2rusiaspitalspitalul Charité
Categorii: Diaspora