X

Alertă aeriană în România! Un grup de drone a fost reperat aproape de graniţă

Alertă aeriană în România! Un grup de drone a fost reperat aproape de graniţă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a emis, în noaptea de joi spre vineri, un mesaj RO-ALERT pentru populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea după ce, structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiului aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţă cu România.

Mesajul RO-ALERT a fost transmis în jurul orei 2.00 şi a fost urmat, la scurt timp, de zgomotele specifice avioanelor care survolează spaţiul aerian românesc.

Citeşte şi: Trump îl acuză pe Zelenski că REFUZĂ să încheie un acord cu Rusia – Stiripesurse.md

“Au fost două apeluri în dispeceratul 112 din Tulcea, unul pentru a cere informaţii, iar un al doilea care a relatat că aude explozii în zona de nord pe teritoriul ucrainean”, a menţionat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Alertă aeriană în România! Un grup de drone a fost reperat aproape de graniţă

Mesajul transmis către populaţie de IGSU face un apel la calm, iar în cazul în care cad obiecte din spaţiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire şi de autoprotecţie transmise prin mesajul RO-Alert.

“Zonele vizate de atacurile Federaţiei Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanţă de graniţa cu România şi astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainene să cadă pe teritoriul românesc. Facem încă o dată precizarea pentru liniştea comunităţilor din zona de Nord a judeţului Tulcea, dar şi celor ce ajung în zona respectivă ca turişti că nu sunt vizate ţinte ori zone de pe teritoriul României”, se mai menţionează în anunţul ISU Delta.

Tags: droneInspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU)RO-AlertRomaniaTulcea
Externe