ALERTĂ aeriană în Taiwan! Un avion de luptă chinez a intrat în perimetrul insulei

Publicat:

Forţele aeriene ale Taiwanului au anunţat marţi că au urmărit un avion de luptă chinez care a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian al insulei, informează dpa, potrivit agerpres.

Avionul de luptă chinez J-10 a intrat în spaţiul aerian al Taiwanului dinspre sud-vest, marţi dimineaţa, determinând forţele aeriene ale Taiwanului să emită atenţionări, potrivit unui comunicat emis de Forţele Aeriene ale Taiwanului.


Citeşte şi: După 25 de zile de acalmie, coronavirusul REAPARE în Noua Zeelandă

Avioane de luptă ale Taiwanului l-au împins pe intrus înapoi şi au monitorizat mişcările lui până când acesta a ieşit din spaţiul aerian, se spune în comunicat.

Avioane de luptă chineze au intrat în spaţiul aerian al Taiwanului de două ori în ultima săptămână, pe 9 iunie şi din nou vineri, potrivit Ministerului Apărării al insulei. Pe 9 iunie, intruziunea s-a produs în aceeaşi zi când un avion de transport american C-40 Clipper a intrat în spaţiul aerian al Taiwanului.

Citeşte şi: Trump se teme de cartea lui John Bolton: S-ar putea confrunta cu o ‘problemă penală’

Într-un comunicat emis marţi seara, Ministerul Apărării al Taiwanului a informat că forţele sale armate monitorizează cu atenţie orice mişcare atât în spaţiul aerian, cât şi pe mare lângă insulă, pentru a asigura securitatea ei.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, însă Beijingul consideră această autoguvernare democratică parte din teritoriul său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cantina socială din centrul Capitalei își reia activitatea

Cantina socială din centrul Capitalei își reia activitatea Cantina Socială din incinta Preturii Centru - își reia activitatea. Cu această ocazie, vor fi împărțite prânzuri...

Ce vreme ne așteaptă până la finalul lunii octombrie

Ce vreme ne așteaptă până la finalul lunii octombrie Luna octombrie 2024 aduce pentru Republica Moldova un regim termic peste media multianuală și cantități de...

Cancerul mamar poate să apară la femeile de orice vârstă, dar vârful este între 50 și 69 de ani

Cancerul mamar poate să apară la femeile de orice vârstă, dar vârful este între 50 și 69 de ani Cancerul mamar este o patologie care poate...

Jimmy Carter devine primul președinte american care ajunge la vârsta de 100 de ani

Jimmy Carter devine primul președinte american care ajunge la vârsta de 100 de ani Jimmy Carter împlinește marți 100 de ani, ceea ce ar putea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.