Alertă cu BOMBĂ: Patru avioane au aterizat de urgenţă în Peru şi Chile, un altul – în Grecia

Publicat:

Patru avioane au fost nevoite să aterizeze de urgenţă în Chile şi Peru joi din cauza unor ameninţări cu bombă, a anunţat Autoritatea de aviaţie civilă din Chile, transmite Reuters care a rectificat informaţia difuzată anterior în care era menţionată şi Argentina, scrie agerpres.

Două dintre avioane sunt operate de compania LATAM Airlines şi două de Sky, ambele din Chile, precizează într-un comunicat instituţia chiliană citată. Sky a raportat, de asemenea, că un al treilea avion al său a fost împiedicat să decoleze din cauza unei ameninţări cu bombă.


Citește și : Albayrak : Turcia nu are nevoie de ajutorul Fondului Monetar Internaţional

Potrivit Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile din Chile (DGAC) şi companiilor aeriene, în urma verificărilor a trei dintre cele cinci avioane nu s-au găsit bombe şi cel puţin un avion a primit ulterior permisiunea de a-şi relua zborul.

Pentru patru din cele cinci zboruri, Santiago, capitala Chile, era fie punctul de plecare, fie destinaţia.

Conform DGAC, zborul Sky 162 a decolat de pe aeroportul Arturo Merino Benitez din Santiago şi se îndrepta către
oraşul Antofagasta spre nord, când i s-a cerut să se întoarcă la Santiago.

“În conformitate cu protocoalele stabilite, personalul însărcinat cu securitatea aeroportului şi poliţia pentru operaţiuni speciale au procedat la verificarea locurilor, pasagerilor şi bagajelor, excluzând prezenţa vreunei bombe”, se arată în comunicat.

Un alt zbor Sky, Sky 524, a decolat din oraşul argentinian Mendoza, conform programului zborurilor. Acesta a efectuat o aterizare de urgenţă în Santiago înainte de a se îndrepta spre Rosario în Argentina, a declarat DGAC.

Sky a spus că un alt avion al său a fost oprit de la decolare din cauza unei ameninţări cu bombă.

Zborul LATAM 2369, care venea de la Lima, capitala Peru şi se îndrepta spre Santiago, a fost obligat să aterizeze în
oraşul peruan Pisco, a declarat DGAC. Ministerul Transporturilor din Peru a informat într-o declaraţie pe Twitter că nimeni nu a fost rănit şi o echipă de experţi în dezactivarea explozivilor a fost notificată.

Citește și : Aterizare de urgență în Creta: Alertă cu bombă în aer

Cursa LATAM 800, care conform programelor de zbor a plecat din Auckland, Noua Zeelandă, a făcut o aterizare de urgenţă
la destinaţia sa în Santiago. Aparatul este în continuare verificat, a precizat DGAC.

Compania chiliană LATAM a spus într-un comunicat că DGAC a anunţat-o despre “ameninţări cu bombă” împotriva unor avioane printre care unele aparţinând LATAM”, ceea ce a condus la redirecţionarea a două aeronave LATAM.

“Autorităţile nu găsit până în acest moment dovezi care ar putea pune pasagerii în pericol”, mai spune compania.

Poliţia din Chile nu a răspuns solicitării de a comenta situaţia, scrie Reuters.

În Europa un avion operat de compania Condor Airlines care efectua cursa dintre staţiunea egipteană Hurghada şi oraşul german Dueseldorf a efectuat în aceeaşi zi o aterizare neplanificată pe un aeroport de pe insula elenă Creta din cauza unei ameninţări cu bombă.

Avionul a fost escortat spre aeroport de avioane de luptă greceşti, a scris portalul de ştiri Protothema, citând autorităţile locale de securitate.

Cei 273 de pasageri au debarcat din avion fără incidente şi îşi vor petrece noaptea în hoteluri înainte de a-şi relua călătoria vineri, relatează dpa.

Avionul a fost controlat cu ajutorul câinilor, însă nu s-a găsit nimic suspect.

Potrivit presei greceşti şi tabloidului german Bild, o notă cu ameninţarea scrisă a fost găsită într-una din toaletele avionului. Un pasager a alertat personalul la bord şi pilotul a redirectionat zborul către cel mai apropiat aeroport disponibil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție pînă la atingerea...

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore Un bărbat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală...

Au făcut cale întoarsă. Mai mulți străini nu au fost lăsați să intre în țară

Au făcut cale întoarsă. Mai mulți străini nu au fost lăsați să intre în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, pe sensul de intrare...

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere cu noul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.