X

Alertă de călătorie în Austria. Sunt prognozate condiții meteo severe

Alertă de călătorie în Austria. Sunt prognozate condiții meteo severe

Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Austria despre condițiile meteorologice severe prognozate în perioada următoare.

Citește și: Galerie Foto/ Rezultatul inundațiilor violente din Chișinău

În această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, cu cantități de apă între 200 și 300 l/mp, însoțite de vânt puternic. Autoritățile austriece au emis avertizări meteorologice cod portocaliu pentru ploi abundente, valabile în mai multe zone –  Austria Inferioară, Austria Superioară, Viena, Salzburg, nordul landului Burgenland, nordul landului Styria și nord-estul landului Tirol, până la data de 17 septembrie.

Precipitațiile semnificative ar putea cauza inundații și alunecări de teren, care la rândul lor ar putea duce la întârzieri sau anulări ale zborurilor pe aeroporturile afectate, blocarea liniilor de cale ferată, afectarea rețelelor de utilități publice.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău le recomandă cetățenilor săi să  urmărească în mod constant sursele de informare locale pentru actualizări meteorologice și avertizări, să ia în calcul eventualele întârzieri și perturbări în transportul rutier, feroviar și aerian, să fie pregătiți pentru eventualele întreruperi ale lanțului de aprovizionare și să se asigure că dispozitivele alimentate cu baterii sunt încărcate în eventualitatea unor întreruperi prelungite de energie electrică.

În cazul în care vă confruntați cu o situație de criză, contactați Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria la numărul de telefon  +43 196 110 30 sau telefonul de urgență +43 660 961 91 82 sau 112.

Ambasada recomandă prudență și respectarea instrucțiunilor autorităților locale.

Tags: alertă de călătorieAustriacondiții meteo severeMAEMinisterul Afacerilor Externe
Știrile zilei