X

Alertă de călătorie în Grecia din cauza incendiilor

Alertă de călătorie în Grecia din cauza incendiilor

Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia sunt atenționați despre incendiile de vegetație din zona Attica, Marathon, Kallitechnoupoli și Grammatikos. Persoanele sunt îndemnate să urmeze instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități le elene înainte de planificarea deplasării, dar și să manifeste precauție în zonele afectate. La fel, este necesar să monitorizeze îndeaproape mass-media locală și să-și anunțe prezența în zonele de risc prin contactarea misiuni diplomatice a Republicii Moldova din Grecia, să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă, alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.

Pentru asistență consulară pot contacta Ambasada Republicii Moldova în Grecia, la numărul de telefon: (+30)210699-03-72 și (+30)697630-85-13 sau Email: atena@mfa.gov.md, consulat.atena@mfa.gov.md, precum și să acceseze site-ul Ministerului grec al Protecției Civile și Crizelor Climatice.

Tags: alertă de călătoriedin cauza incendiilorÎn Grecia
Categorii: SocialȘtirile zilei