X

ALERTĂ de securitate într-o tabără de refugiați din Grecia! Vizita unui oficial german a încins spiritele

Un politician important din partidul conservator al cancelarului german Angela Merkel şi evocat ca posibil candidat la acest post a fost nevoit să-şi scurteze, marţi, vizita la tabăra de refugiaţi Moria din Grecia, din motive de securitate, relatează dpa, potrivit agerpres.

Armin Laschet intenţiona să viziteze şi zona “improvizată” a taberei supraaglomerate de migranţi de pe insula Lesbos, după vizionarea containerului “oficial” de găzduire a migranţilor al acestei facilităţi.

Citește și: Majoritatea germanilor susțin plecarea trupelor americane

Dar, la recomandarea responsabilului local cu securitatea, a doua parte a vizitei a fost anulată în ultimul moment.

Decizia a venit după ce grupuri de migranţi din Afganistan şi Africa s-au adunat şi au început să scandeze “Eliberaţi Moria!”.

Un dispozitiv consistent de securitate a format un scut între Laschet şi refugiaţii care protestau.

Tabăra de la Moria, înfiinţată în 2015 pe locul unei foste baze militare, este cea mai mare de acest fel din Europa, cu peste 14.000 de rezidenţi, dar este şi catastrofal de aglomerată.

După vizita la Moria, Laschet a vizitat tot pe Lesbos tabăra Kara Tepe, unde sunt găzduiţi 1300 de migranţi în condiţii mult mai puţin haotice.

Citește și: Israelul a atacat din nou Siria

Armin Laschet este premierul din Renania de Nord-Westfalia, landul cel mai populat din Germania, şi totodată unul dintre candidaţii la preluarea conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) la scrutinul prevăzut iniţial pentru aprilie a.c., dar amânat din cauza pandemiei şi care ar urma să aibă loc anul viitor.

Angela Merkel, în a cărei carieră abordarea de “uşi deschise” susţinută în momentul de vârf al crizei refugiaţilor din 2015 a reprezentat un moment definitoriu, este de aşteptat să se retragă din politică la finalul actualului mandat de cancelar, al patrulea. 

Tags: Angela MerkelArmin LaschetCDU (Uniunea Creştin-Democrată)germaniagreciaKara TepeLesbosmigrantiMoriarefugiati
Categorii: Diaspora