ALERTĂ de securitate la Belfast! Ministrul irlandez de externe a fost EVACUAT în grabă (VIDEO)!

Publicat:

Ministrul irlandez de externe, Simon Coveney, a fost evacuat vineri din cauza unei alerte de securitate în timp ce susţinea un discurs în Irlanda de Nord la un eveniment privind procesul de pace, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Poliţia nord-irlandeză ”a declarat un incident de securitate în timp ce ministrul Coveney ţinea un discurs programat la Centrul Houben din Belfast”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului irlandez de Externe la Dublin.


Citeşte şi: E-mailul BOMBĂ care dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui său, pe vremea aceea vicepreședintele SUA – Black News

Ministrul şi echipa sa sunt în siguranţă, au fost duşi într-un loc sigur, iar PSNI (poliţia nord-irlandeză) îşi face treaba”, a adăugat el.

Într-un comunicat, poliţia locală a precizat că se ocupa vineri dimineaţă de ”o alertă de securitate în zona Crumlin Road din nordul Belfastului”, sfătuind automobiliştii să o evite.

Potrivit ITV, o furgonetă a fost deturnată, iar şoferul acesteia a fost forţat, sub ameninţarea armei, să conducă vehiculul până la centrul comunitar unde se afla Simon Coveney. Postul nu a precizat ce s-a întâmplat cu duba.

Într-un tweet, ministrul s-a declarat ”întristat şi frustrat de faptul că cineva a fost atacat”. Acesta a fost invitat să vorbească la un eveniment organizat de Fundaţia John şi Pat Hume.

Citeşte şi: Trump a dat-o în judecată pe Hillary Clinton din cauza acuzațiilor de complicitate cu Rusia – Black News

Susţinut de soţia sa, Pat, catolicul John Hume a fost unul dintre arhitecţii acordului de pace din Vinerea Mare, semnat în 1998 în Irlanda de Nord pentru încheia 30 de ani de tulburări sângeroase în provincia britanică între republicanii majoritar catolici, favorabili reunificării Irlandei, şi loialiştii protestanţi loiali coroanei britanice.

Ameninţarea vine în contextul în care nivelul de alertă teroristă în Irlanda de Nord a fost redus marţi de la “sever” la “substanţial” pentru prima dată din 2010.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.