X

Alertă de tsunami în Japonia. 20 de cutremure s-au produs într-o oră

Alertă de tsunami în Japonia. 20 de cutremure s-au produs într-o oră

Este alertă de tsunami în Japonia după ce 20 de cutremure, dintre care cel mai mare cu magnitudinea de 7,6, au lovit în mai puțin de o oră zonele de coastă, luni dimineață. 36.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

Oamenii din zonele afectate au primit ordin de evacuare. O alertă de tsunami a fost emisă și de Rusia pentru coasta vestică a insulei Sahalin.

ACTUALIZARE 11.23. Rusia a emis o alertă de tsunami pentru coasta vestică a insulei Sahalin. O evacuare este în curs de desfăşurare, a anunţat departamentul regional pentru situaţii de urgenţă, potrivit agenţiei TASS.

ACTUALIZARE 11.20. 20 de cutremure cu magnitudinea 4 sau mai puternice au avut loc în largul coastelor prefecturii Ishikawa şi a prefecturii vecine Niigata, între orele 16.06 şi 17.29, ora locală, scrie The Guardian.

Imagini din oraşul Wajima cu case prăbuşite şi avariate, alături de drumuri cu fisuri uriaşe, au fost difuzate de NHK, postul public de televiziune din Japonia.

Pagubele par a fi rezultatul cutremurului şi nu al tsunami-ului de 1,2 metri care a lovit zona.

O poartă tradițională torii a fost avariată la un sanctuar din Kanazawa, prefectura Ishikawa. Momentul în care cutremurul a lovit coasta Japoniei

ACTUALIZARE 11.15

Seismul s-a produs în centrul arhipelagului. Este posibil ca undele să provoace valuri de până la cinci metri înălțime în Ishikawa, transmite Digi24.ro.

Citește și POLITICO: Ce le rezervă astrele în 2024 unora dintre liderii lumii

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis o avertizare de tsunami care vizează regiunile costiere ale prefecturilor Ishikawa, Niigata şi Toyama.

Valuri de peste un metru înălțime au lovit coasta orașului Wajima.

Cutremurul a fost resimțit la Tokyo.

Deocamdată nu sunt informații despre eventuale victime sau despre pagubele produse de seism.

Hokuriku Electric Power a declarat că verifică eventualele nereguli la centralele sale nucleare, a raportat NHK.

Tags: cutremurJaponiatokyo
Externe