Alertă de vânturi puternice în regiunile de est ale Franţei

Publicat:

Regiunile de est ale Franţei, în special staţiunile pentru sporturi de iarnă din Alpi, au fost plasate sub alertă de vânturi puternice de până la 120 km/h, duminică, de serviciile de meteorologie, informează France Presse, scrie agerpres.

Conform previziunilor Meteo-France, departamentele Ain, Savoie şi Haute-Savoie din Alpi sunt vizate de acest ”episod ce justifică o vigilenţă deosebită în special din cauza trecerii rapide a unei zone de vânt foarte puternic”.


Citește și : Theresa May poate ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană privind frontiera irlandeză (oficial britanic)

Duminică dimineaţa, o depresiune numită Isaias circula în departamentul Manche cu vânt bătând din sud-sud-vest şi care începea să se intensifice asupra Burgundiei şi Champagne-Ardenne.

Rafalele ar urma să ajungă la 100 – 110 km/h şi chiar la 120 km/h în medie în munţi, în special în staţiunile de sporturi de iarnă, prognozează Meteo France, care precizează că o zonă de vânt puternic “va afecta, de asemenea, la începutul după amiezii o zonă mergând de la Poitou (centru) până la Jura (la graniţa elveţiană) cu rafale între 80 şi 100 km/h”.

Citește și : SUA şi China reiau negocierile comerciale

“Se aşteaptă daune importante”, în special pe reţeaua electrică, iar condiţiile de trafic pot fi dificile la nivel local, avertizează serviciile meteorologice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.