X

Alertă FALSĂ de deturnare pe cel mai mare aeroport olandez – VIDEO

Un pilot a activat accidental miercuri o alarmă de deturnare a unui avion pe aeroportul Amsterdam-Schiphol, declanşând o operaţiune majoră de salvare şi de intervenţie a forţelor de ordine olandeze, relatează AFP, potrivit agerpres.

Compania aeriană spaniolă Air Europa şi-a cerut ”profund” scuze pentru ”falsa alarmă” care a dus la incidentul survenit într-un avion ce urma să decoleze spre Madrid.

Citește și : Papa Francisc le cere credincioşilor construirea de punţi cu cei de alte religii

”Alertă falsă. În zborul Amsterdam – Madrid, în această după-amiază, a fost activată din greşeală, o alertă care declanşează protocoale privind deturnările aeronavelor pe aeroport ”, a declarat Air Europa într-un mesaj postat pe Twitter.

”Nu s-a întâmplat nimic, toţi pasagerii sunt în siguranţă şi aşteaptă să poată decola în curând. Ne pare foarte rău”, a adăugat sursa citată.

Citește și : Inspector AIEA, reţinut scurt timp în Iran

Poliţia militară, responsabilă cu securitatea porturilor şi aeroporturilor, a indicat miercuri seara că va interveni din cauza unei ”situaţii suspecte” la bordul unui avion de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Ulterior, poliţia a raportat că pasagerii şi echipajul au putut să coboare din aeronavă în siguranţă. Avionul transporta 27 de pasageri, a informat presa locală.

Tags: aeroportAir EuropaAmsterdam-Schipholavionmadridolanda
Categorii: Externe