Alertă în Barbados înainte de venirea ciclonului tropical Dorian

Publicat:

Guvernul insulei Barbados, din nordul Oceanului Atlantic şi la est de Marea Caraibilor, a lansat duminică un apel populaţiei să ia măsurile de precauţie necesare, înainte de venirea prevăzută în 48 de ore a ciclonului Dorian, relatează EFE, potrivit agerpres.

Serviciul de informare al guvernului a emis un comunicat în care cere rezidenţilor acestui mic teritoriu de 430 de kilometri pătraţi şi 280.000 de locuitori să fie vigilenţi înainte de venirea ciclonului Dorian şi a emis alertă de furtună tropicală pentru următoarele 48 de ore.


Citește și : Zeci de arestări la Hong Kong în cursul protestelor din weekend

Kerry Hinds, directoarea Departamentului de gestionare a urgenţelor (DEM) din Barbados, a reamintit locuitorilor să-şi procure cele necesare precum provizii de apă, baterii, conserve şi alte produse indispensabile.

Ea a reamintit cetăţenilor să garanteze securitatea persoanelor în vârstă şi să se informeze despre locaţia centrelor de adăpost cele mai apropiate.

Potrivit Serviciului meteo din Barbados se aşteaptă ca furtuna să atingă insula în noaptea de luni spre marţi.

Furtuna va fi însoţită de rafale de vânt de între 40 şi 56 km/h şi de precipitaţii abundente care vor provoca inundaţii în zonele joase. De asemenea, serviciul meteo prognozează valuri de între 2,5 şi 3,5 metri.

Citește și : Incendiul de pe insula spaniolă Gran Canaria a fost izolat

În buletinul său de duminică după-amiază, Centrul Naţional al Uraganelor din SUA a informat că Dorian îşi continuă traiectoria spre vest şi va ajunge în Marea Caraibilor cu forţa unui uragan însoţit de vânturi de până la 65 km/h.

Luni şi marţi va efectua un viraj spre vest-nord-vest, astfel încât ar putea lovi Puerto Rico şi Republica Dominicană în cursul zilei de joi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.