X

Alertă în Liban: Şcolile din sud-estul ţării au fost închise!

Alertă în Liban: Şcolile din sud-estul ţării au fost închise!

Ministrul libanez al Educaţiei, Abbas Halabi, a anunţat închiderea şcolilor luni şi marţi în zonele vizate de atacurile israeliene din sudul şi estul ţării, precum şi în suburbiile din sudul capitalei Beirut, un bastion al organizaţiei şiite Hezbollah, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un comunicat de presă, invocând “situaţia militară şi de securitate”, ministrul a decretat “închiderea şcolilor publice şi private”, luni şi marţi, în sudul şi estul ţării, ţinta unor atacuri israeliene intense, precum şi în suburbia din sudul Beirutului vizată vineri de un atac soldat cu morţi.

Citeşte şi: Trump NU va mai candida în 2028 dacă va pierde alegerile din noiembrie – Stiripesurse.md

Ministerul Sănătăţii a cerut luni spitalelor din sudul şi estul Libanului să suspende toate operaţiunile care nu sunt urgente pentru a putea primi persoanele rănite în atacurile israeliene recente.

Alertă în Liban: Şcolile din sud-estul ţării au fost închise!

Ministerul “cere tuturor spitalelor” din sudul şi estul Libanului “suspendarea tuturor intervenţiilor chirurgicale care nu sunt urgente pentru a elibera capacitatea de a trata răniţii, din cauza escaladării agresiunii israeliene împotriva Libanului”, precizează un comunicat de presă.

Prim-ministrul libanez Najib Mikati a denunţat luni un “plan de distrugere” din partea Israelului.

“Agresiunea israeliană continuă împotriva Libanului este un război de exterminare din toate punctele de vedere, un plan de distrugere menit să reducă la neant satele şi oraşele libaneze”, a afirmat premierul libanez într-un comunicat.

Armata israeliană a declarat că a lansat luni în jur de 150 de atacuri împotriva unor ţinte Hezbollah din Liban.

Totodată, şeful guvernului libanez a cerut “ONU şi Adunării sale Generale, precum şi ţărilor influente (…) să descurajeze agresiunea”. 

Tags: BeirutHezbollahisraelLibanscoli
Externe