X

ALERTĂ în marina rusă: USS John S. McCain a violat apele sale teritoriale

Rusia a expulzat marţi distrugătorul american John S. McCain din apele sale teritoriale din Oceanul Pacific, a informat Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat preluat de TASS și agerpres.

Potrivit ministerului, “marţi, la 06:17, ora Moscovei (03.17 GMT), distrugătorul marinei americane John S. McCain, aflat în apele Mării Japoniei de câteva zile, a încălcat frontiera rusă în zona Golfului Petru cel Mare”, mergând doi kilometri în apele Rusiei.

Vezi și: China a lansat o sondă spațială spre Lună – VIDEO

Rusia a trimis distrugătorul antisubmarin de mari dimensiuni Amiral Vinogradov pentru a avertiza distrugătorul american să părăsească apele sale teritoriale.

“Distrugătorul antisubmarin Amiral Vinogradov din Flota Pacificului a folosit un canal internaţional de comunicare pentru a avertiza nava străină că astfel de acţiuni sunt inacceptabile şi că aceasta ar putea fi expulzată din apele teritoriale ale ţării printr-o manevră de lovire. După emiterea avertismentului şi după ce Amiral Vinogradov şi-a schimbat cursul, distrugătorul USS John S. McCain s-a întors în apele internaţionale”, se spune în comunicat.

Citește și: OMS ne recomandă un Crăciun familial restrâns

Tags: Amiral VinogradovGolful Petru cel MarerusiaSUAUSS John S. McCain
Categorii: Știrile zilei