Alertă la Bogota – A fost instituit codul galben de poluare

Publicat:

Autorităţile din Bogota au emis vineri codul galben de poluare a aerului în întreaga capitală şi cod portocaliu în localităţile învecinate Kennedy, Bosa şi Tunjuelito, considerând că reprezintă “un risc” pentru sănătatea cetăţenilor, relatează EFE, scrie Agerpres.

“Este un risc potenţial pentru sănătatea persoanelor, de aceea adoptăm măsuri preventive”, a declarat la o conferinţă de presă primarul din Bogotá, Raúl Buitrago.


Citește și : Erdogan: Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie în cazul Khashoggi

Potrivit Primăriei, gradul înalt de poluare este provocat de factori meteorologici precum canicula din vara australă şi mişcările vântului care se deplasează dinspre est.

Au un impact şi mişcările atipice ale vânturilor care vin dinspre vest din podişul Llanos Orientales columbian precum şi incendiile declanşate în municipiul Quetame, din departamentul Cundinamarca, din care face parte şi Bogotá.

Ca măsură de prevenire Primăria a făcut recomandări populaţiei vulnerabile precum copii, vârstnici şi femei însărcinate sau persoanelor cu probleme respiratorii să poarte măşti medicale şi să evite realizarea de exerciţii fizice în aer liber.

De asemenea s-a recomandat părinţilor să nu trimită la şcoală sau în parc copiii cu probleme respiratorii.

Primăria a făcut şi unele schimbări cu caracter nedefinit precum restricţionarea transporturilor de camioane, sau circulaţia alternativă pentru maşinile particulare.

Citește și : Procurorul special Robert Mueller cere 24 de ani de închisoare în dosarul lui Donald Trump

În 2017, Bogotá şi Medellín au fost declarate oraşele cu cea mai proastă calitate a aerului din Columbia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.