X

Alertă la granița cu Ucraina. Rusia exersează lansarea electronică a rachetelor în timpul exercițiilor nucleare tactice

Alertă la granița cu Ucraina. Rusia exersează lansarea electronică a rachetelor în timpul exercițiilor nucleare tactice

Rusia a exersat lansarea electronică a rachetelor în cadrul celei de-a doua etape a exercițiilor privind modul de desfășurare a armelor nucleare tactice, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

„Ca parte a celei de-a doua etape a exercițiilor forțelor nucleare non-strategice, personalul unei unități de rachete din Districtul militar Leningrad a elaborat sarcini de antrenament de luptă pentru a avansa pe ascuns în zona de poziționare desemnată și a efectuat lansări electronice de rachete împotriva țintelor inamice condiționate”, a declarat ministerul rus.

Potrivit aceleiași autorități, „personalul implicat în exercițiile echipajelor marinei militare a efectuat ieșiri pe mare în zona de patrulare desemnată”, scrie adevarul.ro.

Vladimir Putin a ordonat exercițiile după ceea ce Rusia consideră a fi amenințări din partea Occidentului, inclusiv semnale din partea oficialilor occidentali că ar permite Ucrainei să lovească adânc în Rusia cu arme occidentale, potrivit Reuters.

Simularea apăsării butonului „lansare”

În imaginile difuzate de Ministerul Apărării se vede cum marinarii ruși se concentrează asupra unei ținte fictive, apoi simulează efectuarea numărătorii inverse până la lansare, inclusiv apăsarea butonului „lansare”.

Amintim că liderul de la Kremlin a avertizat, luna aceasta, că Rusia ar putea folosi arme nucleare în conflictul cu Ucraina, subliniind că această posibilitate nu ar trebui subestimată de Occident. În plus, Vladimir Putin a amenințat că ar putea trimite în curând rachete convenționale în zone care ar putea lovi SUA și aliații lor, ca represalii pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Tags: alertacu Ucrainala graniță
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei