Alertă la Hamburg. Doi pasageri ai unui tren, suspectați că au luat virusul Marburg

Publicat:

Alertă la Hamburg. Doi pasageri ai unui tren, suspectați că au luat virusul Marburg

A fost alertă aseară în Gara Centrală din Hamburg. Doi călători sunt suspectați că ar fi infectați cu virusul mortal Marburg, scrie adevărul.ro.

Citește și: Sute de părinți, care au decis să-și transfere copiii în școli mai mari, vor primi alocații


Poliția Federală a închis două linii de tren în gara din Hamburg, după ce doi pasageri, suspectați de infecție cu virusul mortal Marburg, au fost evacuați. Se pare că este vorba despre un student german la medicină, în vârstă de 26 de ani, care s-a întors recent din Rwanda, țară grav afectat de acest virus. El și prietena sa s-au urcat în trenul ICE către Hamburg miercuri după-amiază, în Frankfurt/Main. În timpul călătoriei, ambii au dezvoltat simptome similare gripei. Cu toate acestea, nu este clar dacă au fost infectați cu virusul Marburg.

Studentul sosise anterior cu avionul direct din Rwanda, unde a avut contact cu un pacient diagnosticat ulterior cu virusul Marburg.  Studentul german și prietena sa au fost transportați la Spitalul Universitar Eppendorf (UKE) de către echipajul de intervenție al Pompierilor din Hamburg, specializat în boli infecțioase. Spitalul este specializat în boli tropicale. Bagajele cuplului au fost, de asemenea, confiscate.

Alertă la Hamburg. Doi pasageri ai unui tren, suspectați că au luat virusul Marburg

Conform informațiilor, în tren se aflau aproximativ 200 de pasageri. Poliția federală le-a preluat datele și încearcă să determine cine a avut contact cu cei doi călători suspectați că ar fi fost infectați cu virusul mortal.

O epidemie de virus Marburg a ucis cel puțin opt persoane în Rwanda. Boala extrem de infecțioasă este similară cu Ebola, cu simptome care includ febră, dureri musculare, diaree, vărsături și, în unele cazuri, deces prin pierderea extremă de sânge.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în medie, virusul Marburg ucide jumătate din persoanele pe care le infectează. Virusul debutează brusc cu: febră, dureri puternice de cap, dureri musculare Aceasta este adesea urmată, trei zile mai târziu, de: diaree apoasă, dureri de stomac, greață și vărsături.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PROTEST la Cahul! Oamenii lui Şor cer eliberarea suspecților în dosarul de finanțare ilegală a partidelor

PROTEST la Cahul! Oamenii lui Şor cer eliberarea suspecților în dosarul de finanțare ilegală a partidelor Un grup de simpatizanți și activiști ai grupului Șor...

Primarul și consilierii „Renașterea” din Ochiul Alb se leapădă de Șor

Primarul și consilierii „Renașterea” din Ochiul Alb se leapădă de Șor Primarul satului Ochiul Alb împreună cu consilierii locali care-l susțin renunță la statutul de...

Un recidivist deosebit de periculos a ajuns, din nou pe banca acuzaților

Un recidivist deosebit de periculos a ajuns, din nou pe banca acuzaților Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Ștefan Vodă învinuit de...

CEC a făcut o urnă mobilă pentru alegătorii internaţi în spitale

CEC a făcut o urnă mobilă pentru alegătorii internaţi în spitale Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în circumscripția electorală municipală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.