Alertă maximă de inundații în estul Canadei – Armata chemată în ajutor

Publicat:

În estul Canadei, mai ales în provincia Quebec, a fost declarată sâmbătă starea de alertă maximă, iar armata a început să desfăşoare întăriri în condiţiile în care mai multe râuri au ieşit din matcă, autorităţile temându-se că în următoarele zile vor avea loc inundaţii catastrofale, asemeni celor din 2017, relatează duminică AFP, potrivit Agerpres.

Inundaţiile de primăvară au făcut o victimă sâmbătă în comuna Pontiac (la vest de Ottawa): o femeie în vârstă de 70 care conducea maşina nu şi-a dat seama că un mic pod peste care trecea şoseaua a fost luat de ape şi s-a prăbuşit cu vehiculul într-un rău.


Citește și : ‘Vestele galbene’, la actul 23 în Franţa: Doi jurnaliști au fost arestați; alți doi gazetari au fost ţinta lansatoarelor de bile

Ploile abundente din ultimele zile, la care s-au adăugat topirea zăpezilor, au făcut afectat bazinul hidrografic, umflând apele mai multor râuri din vestul provinciilor Ontario, Québec şi New-Brunswick.

Autorităţile estimează că punctul culminant al viiturilor ar putea avea loc duminică în regiunea Montréal, iar luni şi marţi în estul ţării. Precipitaţiile abundente au căzut mai ales sâmbătă, însă creşterea temperaturilor începând de duminică la Québec ar trebui să accelereze topirea zăpezilor de primăvară, potrivit serviciilor meteo.

Armata, chemată în ajutor de responsabila pentru securitate publică a provinciei Quebec, Genevičve Guilbault, va desfăşura 600 de efective până duminică la prânz în regiunea Gatineau în apropiere de Ottawa şi regiunea Trois-Rivičres, între Montréal şi Québec, potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului.

Mai multe comune au declarat starea de urgenţă, mai ales în regiunea Outaouais în apropiere de capitala Ottawa şi în mai multe cartiere din Montréal sau Laval, precum şi în provinciile Québec şi New-Brunswick.

Citește și : Explozii la hoteluri şi biserici din Sri Lanka, de Paştele catolic: zeci de morţi şi sute de răniţi (FOTO/VIDEO)

Estul Canadei s-a confruntat în primăvara anului 2017 cu cele mai grave inundaţii din ultimul jumătate de secol. Inundaţiile au provocat pagube de amploare şi au determinat evacuarea mai multe mii de persoane la Ontario şi New-Brunswick.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident pe traseul Chișinău-Ungheni, la intrare în satul Pîrlița: Un om a decedat

Accident pe traseul Chișinău-Ungheni, la intrare în satul Pîrlița: Un om a decedat Un șofer de camion, în vârstă de 60 de ani, și-a pierdut...

O fetiță de un an a murit, după ce a fost uitată în mașină cinci ore. Tatăl ei a crezut că a lasat-o la...

O fetiță de un an a murit, după ce a fost uitată în mașină cinci ore. Tatăl ei a crezut că a lasat-o la...

450 pachete de țigări, tăinuite în spațiile unui mijloc de transport, depistate în cadrul controlului coordonat la vama Leușeni-Albița

450 pachete de țigări, tăinuite în spațiile unui mijloc de transport, depistate în cadrul controlului coordonat la vama Leușeni-Albița Funcționarii postului vamal Leușeni în conlucrare...

Încă un pasager, identificat cu document falsificat. Ce riscă acesta

Încă un pasager, identificat cu document falsificat. Ce riscă acesta În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, polițiștii de frontieră au depistat în fluxul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.