ALERTĂ pe malul sudic al Dunării! Un reactor de la Kozlodui s-a defectat şi a fost oprit!

Publicat:

Unica centrală nucleară din Bulgaria, care produce aproximativ o treime din energia electrică a acestei ţări, a oprit miercuri unul dintre cele două reactoare ale sale de 1000 de megavaţi, din cauza unei defecţiuni la generator, dar nu s-au înregistrat scurgeri radioactive, a anunţat operatorul centralei, informează AFP, potrivit agerpres.

Miercuri, la orele 06:05 (03:05 GMT), Unitatea 5 a centralei nucleare de la Kozlodui a fost deconectată “din cauza unei proaste funcţionări a sistemului de stimulare a generatorului şi a activării protecţiei electrice în partea nenucleară”.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

Protecţia de urgenţă a fost activată, însă “nu s-a înregistrat nicio schimbare în situaţia privind radiaţia la sit”, a subliniat operatorul centralei într-un comunicat.

Al doilea reactor al centralei de la Kozlodui, denumit Unitatea 6, de aceeaşi putere, funcţionează în continuare la capacitate deplină, potrivit operatorului.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

Data la care Unitatea 5 ar putea să fie reconectată le reţeaua electrică nu a fost precizată. Ea fusese dezactivată în urmă cu mai puţin de o lună, pentru întreţinere şi alimentare.

Kozlodui, singura centrală nucleară a Bulgariei, produce în jur de o treime din electricitatea ţării, datorită a două reactoare care au preluat sarcina celor patru mici reactoare închise în 2002 şi 2006 pentru a satisface exigenţele Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea ‘summit pentru pace’

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea 'summit pentru pace' Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul ungar Viktor Orban au avut marţi...

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina Rusia a afirmat marţi că a distrus cinci avioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.