X

Alertă roşie pe coasta nord-vestică a Madagascarului înaintea sosirii ciclonului Belna

Autorităţile din Madagascar au emis luni o alertă roşie pentru regiunea Boeny, situată pe coasta nord-vestică, înaintea sosirii, în cea de-a doua parte a zilei, a ciclonului tropical Belna, a anunţat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UN-OCHA), informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit prognozelor, Belna va genera intensificări violente ale vântului – care au atins la prânz 165 de kilometri pe oră – şi ploi torenţiale, a adăugat OCHA.

Citește și : 125.000 de ucraineni au primit paşapoarte ruseşti

Potrivit OCHA, guvernul a luat măsura ”evacuărilor preventive” în cele mai expuse zone din această regiune unde, potrivit celor mai recente statistici oficiale din 2011, locuiesc aproape un milion de persoane.

Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi catastrofelor (BNGRC) din Madagascar a mobilizat, la rândul său, echipe de salvatori ca măsură de precauţie.

Înainte să se apropie de Madagascar, Belna a trecut prin dreptul insulei franceze Mayotte, apoi prin largul arhipelagului Comore, situat la nord în Oceanul Indian.

Citește și : Phenianul denunţă NERĂBDAREA ‘bătrânului’ Trump

Potrivit autorităţilor locale, nu au fost raportate încă pagube semnificative.

Madagascar, una dintre ţările cele mai sărace din lume, este afectată frecvent de cicloane sau de alte furtuni tropicale.

În 2018, ciclonul Ava a făcut, în luna ianuarie, 51 de morţi şi 22 de dispăruţi, iar furtuna tropicală Eliakim, 20 de morţi şi aproape 19.000 de sinistraţi două luni mai târziu.

Tags: ciclonMadagascarUN-OCHAvant
Categorii: Știrile zilei