ALERTĂ de smog în Italia: ‘Ţineţi ferestrele ÎNCHISE!’, cere primăria din Torino

Publicat:

Smogul a atins niveluri alarmante în nordul Italiei în ultimele zile, determinând municipalitatea din Torino să ceară locuitorilor să închidă uşile şi ferestrele, să rămână în interior şi să evite activităţile sportive, informează vineri France Presse, potrivit agerpres.

Miercuri a fost înregistrată în oraş o concentraţie de particule fine de 114 micrograme pe metru cub, mai mult decât dublul valorii maxime, stabilită la 50 micrograme.


Citeşte şi: O familie de americani a fost OSTATICĂ 5 ani la talibani. CIA crede că Pakistanul ştie mai multe 

De la începutul anului, pragul de 50 de micrograme a fost depăşit timp de 69 de zile, comparativ cu o limită “permisă” de 35 de zile.

Considerând situaţia ca fiind “critică”, ministrul adjunct pentru mediu Alberto Unia le-a cerut “în special persoanelor mai în vârstă, copiilor şi celor care suferă de patologii cardiorespiratorii” să “rămână cât mai mult posibil în locuri închise, evitând să deschidă uşile şi ferestrele”.

“Activităţile fizice intense şi prelungite în aer liber” sunt descurajate, iar cei care trebuie să meargă pe jos sau pe bicicletă sunt îndemnaţi să “facă acest lucru cât mai puţin timp posibil şi departe de străzile aglomerate”.

Oraşul a limitat, de asemenea, circulaţia celor mai poluante vehicule diesel.

Citeşte şi: Guvernul central de la Madrid anunţă ALEGERI regionale în Catalonia

Măsuri similare privind vehiculele au fost luate şi în alte oraşe, în special în Milano, unde concentraţia de particule fine s-a ridicat joi la 90 de micrograme pe metru cub. Primarul capitalei lombarde, Giuseppe Sala, a declarat că “pentru a combate smogul, trebuie partajate măsuri structurale la nivel european”.

Astfel de niveluri de smog sunt înregistrate de obicei în decembrie şi ianuarie în nordul Italiei, care prin geografia sa favorizează menţinerea particulelor. Această situaţie neobişnuită a fost favorizată în special de absenţa precipitaţiilor.

Astronomul italian Paolo Nespoli a postat miercuri pe Twitter o fotografie care arată un nor negru gros peste nordul Italiei, cu următorul comentariu: “The Po Valley in #Italy a few hours ago… fog or smog?” (Câmpia Padului în Italia acum câteva ore: ceaţă sau smog?”.

Citeşte şi: Presa niponă anunţă că împăratul Japoniei ar putea să abdice la 31 martie 2019

Ministrul italian al mediului, Luca Galletti, a apreciat situaţia ca “foarte complexă”, subliniind că aceasta ”vizează toate marile capitale, nu doar ţara noastră”.

“Sunt primul care spune că nu am o baghetă magică. Dacă aş avea una, aş fi folosit-o deja “, a spus el, detaliind în acelaşi timp paşii în direcţia corectă, cum ar fi dezvoltarea unor mijloace de transport durabile sau stimulente pentru utilizarea unor modele de încălzire mai eficiente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.