Aleşii britanici, arestaţi pentru infracţiuni sexuale, riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului

Publicat:

Aleşii britanici, arestaţi pentru infracţiuni sexuale, riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului

Aleşii britanici riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului dacă au fost arestaţi pentru infracţiuni grave de natură sexuală sau violentă, potrivit unui amendament adoptat luni seara, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Scandalurile legate de violuri, agresiuni sexuale şi hărţuire au marcat activitatea Parlamentului de la Westminster de-a lungul anilor, cu mai multe cazuri intens mediatizate în ultimele luni, până la punctul în care a primit uneori porecla de “Pestminster”.


Citeşte şi: Blinken efectuează o vizită surpriză în Ucraina – Stiripesurse.md

Iniţial, serviciile Camerei Comunelor au propus stabilirea unei evaluări a riscurilor pentru a determina dacă un parlamentar ar trebui declarat persona non grata în Parlament în cazul arestării sale.

Aleşii britanici, arestaţi pentru infracţiuni sexuale, riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului

Pragul propus a fost apoi stabilit la inculpare, însă în final, un amendament depus de deputata Wendy Chamberlain (partidul Liberal Democrat) prin care se restabileşte pragul arestării, a fost adoptat cu 170 de voturi pentru şi 169 împotrivă.

Până acum, parlamentarii implicaţi în astfel de cazuri nu s-au mai prezentat în Parlament doar pe baza unor acorduri voluntare, de la caz la caz, cu partidele lor politice.

“Nu este vorba despre vinovăţia sau nevinovăţia indiferent oricărui deputat, ci despre protecţie”, a declarat Wendy Chamberlain, subliniind necesitatea ca “Parlamentul să fie un loc de muncă la fel de sigur ca oricare altul şi ca toată lumea să fie trasă la răspundere conform unor reguli similare”.

Aleşii britanici, arestaţi pentru infracţiuni sexuale, riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului

Măsura a fost salutată şi de sindicatul funcţionarilor publici FDA, al cărui secretar general Dave Penman a calificat-o drept o “victorie importantă”. “Parlamentul este locul de muncă pentru mii de persoane, iar aceste noi proceduri formale oferă personalului mediul de lucru sigur pe care îl merită şi pe care l-ar aştepta de la orice alt loc de muncă”, a adăugat el.

Printre oponenţi, deputatul conservator Michael Ellis a subliniat că o persoană nu ar trebui să fie supusă unei astfel de măsuri până când vinovăţia sa nu este “dovedită”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.