Alexandr Nesterovschi rămâne în spatele gratiilor

Publicat:

Alexandr Nesterovschi rămâne în spatele gratiilor

Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în cadrul primei ședințe de judecată în cauza în care deputatul Alexandr Nesterovschi este învinuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Nesterovschi a fost prezent la ședință și a negat toate acuzațiile care i se aduc.

Potrivit procurorilor, Nesterovschi ar fi fost implicat în pregătirea finanțării ilegale a unui partid politic. El ar fi primit de la grupul criminal condus de Ilan Șor suma de 35 de mii de dolari pentru a părăsi fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din care făcea parte, iar ulterior să creeze o nouă fracțiune care să promoveze interesele grupului respectiv, transmite moldova1.md.


Procurorii mai spun că au probe precum că Nesterovschi ar fi fost cel care i-ar fi propus fostei deputate Arina Spătaru să se alăture proiectului politic al lui Ilan Șor – „Renaștere”.

Nesterovschi ar fi asigurat-o pe Spătaru că dacă va adera, formațiunea nou-creată de aceasta va primi bani de la Ilan Șor, iar despre acest fapt vor cunoaște doar ei. Mai mult decât atât, Nesterovschi ar fi fost chiar cel care a organizat plecarea Arinei Spătaru la Ilan Șor în Israel.

La revenire, ea ar fi primit de la Nesterovschi suma de 50 de mii de dolari. Din toate cele incriminate, Nesterovschi susține doar că a organizat întâlnirea dintre Arina Spătaru și Ilan Șor, fără a primi sau a oferi bani.

Alexandr Nesterovschi rămâne în spatele gratiilor

„Este video și este audio când vorbesc cu Arina Spătaru, confirm că sunt, dar eu acolo nu-i dau și nu-i propun bani. Doar îi propun să formeze un nou partid politic și cum îl poate dezvolta, promova. Au fost niște discuții ca între prieteni, chiar și pe acest audio se aude clar cum îi spun că nimeni nu o va conduce și va face ce vrea cu acest partid. Pentru noi era important să avem în Parlament partide cu care să poți discuta normal. Deci, nu putem vorbi că dau sau propun bani, așa ceva nu-i”, afirmă Alexandr Nesterovschi, deputat neafiliat.

Avocatul lui Nesterovschi, Iulian Paciurca, susține că va cere instanței ca Alexandr Nesterovschi să-și poată exercita dreptul la muncă și anume să-și continue activitatea în Parlament.

„Ultimul are statut de deputat și el are dreptul de a participa la ședințele Parlamentului, de a munci și de a primi remunerare. Ultimul pledează nevinovat, apărarea solicită ca această cauză să fie examinată în condiții echitabile, cu prezența acestuia, a tuturor părților, să fie asigurați și martorii”, a precizat avocatul Iulian Paciurca.

Procurorul care reprezintă în instanță acest caz, Gheorghe Caragia, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor și să spună care sunt mai exact probele acumulate până acum în acest caz.

Alexandr Nesterovschi rămâne în spatele gratiilor

„După ședință vom reveni cu detalii prin serviciul de presă al Procuraturii Antocurupție”, a spus Gheorghe Caragia.

În septembrie curent Arina Spătaru dezvăluia că a reușit să se infiltreze în cercul apropiat al lui Ilan Șor, pentru ca mai apoi organele de drept să aibă probe concludente despre finanțarea ilegală a partidelor politice pe care le crește condamnatul fugar. Tot ea dezvăluia atunci că Nesterovschi i-ar fi făcut oferte pentru a o face parte a jocurilor Kremlinului.

La sfârșitul lunii septembrie, deputatul a fost reținut chiar din sala de ședințe a Legislativului, iar ulterior a rămas fără imunitate parlamentară. Acum acesta se află în arest la domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat, Nesterovschi riscă până la 15 ani de închisoare și o amendă de până la jumătate de milion de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană îşi trimite o delegaţie la Chișinău

Comisia Europeană îşi trimite o delegaţie la Chișinău În perioada 10-11 iulie, la Chișinău va veni o delegație a Comisiei Europene pentru prima rundă de...

Funcționarii moldoveni implicați în procesul de integrare europeană vor putea fi detașați la Comisia Europeană pentru a acumula experiență

Funcționarii moldoveni implicați în procesul de integrare europeană vor putea fi detașați la Comisia Europeană pentru a acumula experiență Funcționarii moldoveni vor fi detașați la...

Rishi Sunak demisionează de la şefia Partidului Conservator

Rishi Sunak demisionează de la şefia Partidului Conservator Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat vineri că va demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator...

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan Susținătorii consilierului socialist Maxim Moroșan, implicat în bătaia din 26 iunie, într-un restaurant din orașul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.