Alexandru Arseni, independent la alegerile prezidențiale, cu grup de inițiativă constituit

Publicat:

Alexandru Arseni, independent la alegerile prezidențiale, cu grup de inițiativă constituit

Alexandru Arseni își arată intenția de a fi candidat independent la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Acesta și-a constituit grupul de inițiativă care va colecta semnături în susținerea sa. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, la 24 august.

Alexandru Arseni și-a constituit grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din toata acestui an. Profesorul universitar va fi candidat independent, care „pledează pentru reîntregirea națiunii în cadrul statului național, unitar și indivizibil – România”, potrivit agora.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Potențialul candidat la fotoliul de președinte este, în prezent, profesorul universitar. Începând cu anul 2015 este doctor habilitat în drept.

De-a lungul timpului acesta a deținut mai multe funcții în cadrul Primăriei Chișinău. A fost instructor în secția organizatorică a Primăriei, în perioada 1982-1986, iar pentru următorii patru ani – șef-adjunct al Direcției evidență și repartizare a spațiului locativ. Iar din 1999 până în 2003 – consilier municipal.

În perioada anilor 1990 – 1994, Alexandru Arseni a fost deputat în Parlamentul R. Moldova, președinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații naționale.

Potențialul candidat la prezidențiale a fost și membru în Consiliul Superior al Magistraturii, între anii 2009 – 2013. Iar în 2019 a candidat la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski, despre Putin: ‘Un bătrân bolnav din Piaţa Roşie’

Zelenski, despre Putin: 'Un bătrân bolnav din Piaţa Roşie' Preşedintele Volodimir Zelenski a promovat sâmbătă o „rachetă-dronă” ucraineană, nou dezvoltată, despre care a spus că...

Moscova acuză Parisul că refuză să coopereze în cazul arestării lui Pavel Durov

Moscova acuză Parisul că refuză să coopereze în cazul arestării lui Pavel Durov Ambasada Rusiei la Paris a acuzat duminică autorităţile franceze că „refuză să...

Importatorii și producătorii de echipamente electrice, obligați să colecteze și să recicleze deșeurile

Importatorii și producătorii de echipamente electrice, obligați să colecteze și să recicleze deșeurile Importatorii și producătorii de echipamente electrice și electronice au obligația să colecteze...

Valentin Borodachi și-a înregistrat grupul de inițiativă la CEC

Valentin Borodachi și-a înregistrat grupul de inițiativă la CEC Valentin Borodachi și-a înregistrat, sâmbătă, 24 august, la Comisia Electorală Centrală (CEC), grupul de inițiativă care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.