Alexandru Slusari: „În plin sezon, în supermarket sunt doar piersici din Grecia. Poate Alaiba și Bolea au ceva de spus”

Publicat:

Alexandru Slusari: „În plin sezon, în supermarket sunt doar piersici din Grecia. Poate Alaiba și Bolea au ceva de spus”

În plină vară, fructele de sezon din supermarketuri sunt din Grecia. Imagini în acest sens au fost publicate astăzi de fostul director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari. Potrivit fostului parlamentar, „așa arată crima împotriva agricultorilor autohtoni”, scrie libertv.md.

„În plin sezon, în supermarket sunt doar piersici din Grecia. Nu am cuvinte pentru așa dezmăț ! Poate Alaiba și Bolea au ceva de spus.


Citește și: Legumele care ne pot hidrata indiferent de vremea de afară! Sunt perfecte pentru sănătatea noastră

Vă rog frumos, nu repetați prostii despre fermierii noștri care nu sunt asociați. Toată Piața Revenco și magazinele mici sunt pline cu piersici autohtoni de aspect și calitate superioară, care se vând la prețuri accesibili.

Este evident că rețelele de supermarketuri nu doresc promovarea fructelor autohtone, iar reprezentanții statului doar pot bâlbâi despre economia mega-liberă și nu fac nimic pentru a ajuta producătorii autohtoni și, implicit, locuri de muncă în țara noastră”, a scris Alexandru Slusari pe facebook.

 

Amintim, în septembrie 2023, guvernarea a respins un proiect de lege care oferă 50% din rafturile magazinelor producătorilor autohtoni. Asta după ce deputații socialiști au propus în plenul Parlamentului includerea în ordinea de zi a unui proiect de lege care obligă rețelele de magazine din țară să ofere 50% dintre rafturi produselor fabricate în Republica Moldova.

„Pe partea de 50% – nu există vreo țară în UE cu o astfel de măsură, pentru că s-a demonstrat că nu are vreun impact pozitiv. Noi trebuie să ajutăm producătorii să fie mai competitivi și atractivi pentru consumatori”, a declarat Radu Marian, președintele comisiei pentru Economie.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mișcarea Respect Moldova a fost înregistrată în calitate de participant la referendum

Mișcarea Respect Moldova a fost înregistrată în calitate de participant la referendum Partidul Politic „Mișcarea Respect Moldova” a fost înregistrat în calitate de participant la...

Mercenari ruşi pleacă din Burkina Faso pentru a apăra oraşul Kursk de ucraineni

Mercenari ruşi pleacă din Burkina Faso pentru a apăra oraşul Kursk de ucraineni Mercenari ruşi instalaţi de puţin timp în Burkina Faso au părăsit această...

ChatGPT şi-a dublat numărul de utilizatori în mai puţin de un an

ChatGPT şi-a dublat numărul de utilizatori în mai puţin de un an OpenAI anunţă că ChatGPT, chatbot-ul care a declanşat frenezia AI-ului din ultimii doi...

Evenimentele Zilei de 1 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 1 septembrie în Istorie Septembrie este a noua lună a anului în calendarul Gregorian și una dintre cele patru luni gregoriene cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.