Alexandru Tănase i-a luat în colimator pe popi: ‘Sunt preoți care susţin agresiunea Rusiei’

Publicat:

Alexandru Tănase i-a luat în colimator pe popi: ‘Sunt preoți care susţin agresiunea Rusiei’

„Mai multe semnale pe care din unele biserici din Chișinău era clar că preoții empatizau sau, sub pretextul păcii, justificau tacit agresiunea Rusiei asupra Ucrainei”, a declarat Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale.

„Oamenii care merg în biserici nu sunt neapărat politologi sau oameni cu calificare specială, prin care să perceapă nuanțele. Oamenii percep mesajele mai mult emoțional”, a declarat Alexandru Tănase, transmite Tvr Moldova.


Citeşte şi: Natalitatea a scăzut drastic în Moldova în ultimii ani – Stiripesurse.md

Potrivit acestuia, elitele Mitropoliei Moldovei își urmăresc interesele, reușind să se plieze pe absolut orice guvernare aflată la Chișinău.

„Mitropolia Moldovei, și nu mă refer la preoți – am întâlnit mulți care își fac meseria cinstit și nu sunt fericiți că sunt implicați în astfel de chestiuni, mă refer la elite – nu este o entitate religioasă. Este o corporație care știe foarte bine să își urmărească interesele și să se plieze absolut pe toate guvernările”, a afirmat Alexandru Tănase.

Alexandru Tănase i-a luat în colimator pe popi: ‘Sunt preoți care susţin agresiunea Rusiei’

Ex-președintele Curții Constituționale s-a referit și la legimitatea Mitropoliei Moldovei.

„Prima chestiune importantă ține de legimitatea acestei biserici. Aceste parohii, după ocupația sovietică din 1944, au fost trecute cu japca în cadrul Mitropoliei Moldovei. Nu există niciun act interior bisericesc care ar legitima transferul de la Mitropolia română la Mitropolia rusească”, a spus Alexandru Tănase.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost reluată circulația rutieră pe podul din strada Ismail

A fost reluată circulația rutieră pe podul din strada Ismail Circulația rutieră pe podul din strada Ismail a fost reluată, anunță Primăria municipiului Chișinău. Citește...

JO 2024. Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz pentru Moldova

JO 2024. Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz pentru Moldova Sportivul moldovean Serghei Tarnovschi, în vârstă de 27 de ani, a câștigat astăzi, 9...

Elveția majorează asistența pentru agricultura din Moldova

Elveția majorează asistența pentru agricultura din Moldova Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare suplimentează fondurile acordate proiectului „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul...

Ar fi furat un ATV. Trei tineri au ajuns pe mâna poliției

Ar fi furat un ATV. Trei tineri au ajuns pe mâna poliției Trei tineri de 19, 20 și 27 de ani, originari din raionul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.