X

Alexei Lungu, liderul Partidului Șansă

La mai puțin de două săptămâni de la apariția partidului „ȘANSĂ”, Alexei Lungu, un jurnalist, care, în timpul activității sale, a lucrat pentru mai multe posturi de televiziune afiliate politic, a devenit președintele formațiunii.

Informația nu a fost făcută publică nici de către partid, nici de către Alexei Lungu, dar se regăsește pe site-ul Agenției Servicii Publice, potrivit ZdG.md.

Citește și : CEC-ul răspunde la criticile venite de la Primărie

La mijlocul lunii trecute, Ziarul de Gardă a scris că, după declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide necunoscute până atunci: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”. Anunțul despre crearea blocului a fost făcut de Ilan Șor, fostul lider al Partidului Șor.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămâni, la cârma partidului s-au succedat doi lideri. După câteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu.

Alexei Lungu, a lucrat, timp de zece ani, în cadrul trustului General Media Group – la Publika TV și, ulterior, la Prime TV, în perioada în care holdingul era controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Citește și : Diana Șoșoacă le-a cerut parlamentarilor moldoveni să voteze Unirea Moldovei cu România

Ulterior, Lungu s-a angajat în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Exclusiv Media”, afiliată fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

În 2022, Lungu a „aderat” la trustul media afiliat lui Ilan Șor, iar, în prezent, acesta moderează emisiunea „PULS” difuzată de Orizont TV, televiziune afiliată lui Ilan Șor, care a preluat mai multe programe ale postului TV6, licența căreia a fost suspendată la sfârșitul anului trecut de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Tags: Alexei LungujurnalistSansateleviziune
Categorii: Politică