X

Algeria: Abdelaziz Bouteflika îşi anunţă candidatura pentru al cincilea mandat de şef al statului

Preşedintele Algeriei, Abdelaziz Bouteflika, şi-a anunţat duminică intenţia de a candidat pentru al cincilea mandat de şef al statului, la alegerile din 18 aprilie, informează DPA, scrie agerpres.

Partidul de guvernământ Frontul de Eliberare Naţională l-a desemnat sâmbătă drept candidat pe Bouteflika.

Citește și : Theresa May poate ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană privind frontiera irlandeză (oficial britanic)

Preşedintele algerian are 81 de ani şi se află la putere din 1999. În 2013, el a suferit un accident vascular cerebral. Apare rareori în public.

Abdelaziz Bouteflika este singurul preşedinte din nordul Africii care şi-a păstrat funcţia după Primăvara Arabă, seria de revolte din regiune, declanşată în Tunisia, în 2010. Atunci, guvernul de la Alger a temperat protestele, promiţând reforme şi creşteri de salarii, pe baza veniturilor din vânzarea de petrol şi gaze.

Duminică, într-un mesaj scris difuzat de agenţia de presă ASP (de stat), preluată de DPA Bouteflika a promis că dacă va fi reales va implementa reforme politice, economice şi sociale şi că va convoca un simpozion naţional care ar putea propune modificarea constituţiei.

Citește și : SUA şi China reiau negocierile comerciale

Tags: Abdelaziz BouteflikacandidatPrimăvara ArabăTunisia
Categorii: Știrile zilei